OVCS 3 – URMONDIA 3 (7-0)

u3

Na een lange winterslaap ontwaken de mannen van U3. Met 9 man sterk zou het een zware klus worden om de koploper te verslaan. Gelukkig was U2 bereid om ons uit helpen: onze dank is groot mannen.

Na een degelijke warming-up, waarbij onze aanvoeder Hans tijdens de rondo maar liefst 4x gepoort is geworden zijn we er klaar voor.
11 man in het veld, onze speler/coach op de bank en een overenergieke Emrys als vlagger.
Het fluitsignaal klinkt en we starten goed. OVCS komt de eerste 25 minuten niet voor in het spel. Helaas resulteerde dit niet in een goal. Dan is het minuut 26…onze oudste krijgt de bal aangespeeld. Hij denk met een schaar en een draai de spits te verschalken. Maar helaas het eindigde in een valpartij, waarbij de enigzins jongere spits sneller kan opstaan en weet te scoren 1-0. Dit was de ommekeer. Het werd onrustig in het veld en nog voor rust valt de 2-0.

Na de thee was de rust niet terug gekeerd in het veld en maakten we fout na fout. De 3-0 valt na een persoonlijke fout in de verdediging. Dan begint de drama pas echt. Rob van U2 krijgt geel en dan staan we met 10 man, toch houden we stand. Maar daarna kan Sjoerd niet meer door (combinatie van ouderdom en conditie) en volgt er een storm van OVCS.
In de laatste 10 minuten weet OVCS de score uit te bouwen naar 7-0.

Toch waren er ook lichtpuntjes: een ijzersterke Houssein die ook nog kan springen als een ware Massaikrijger. Zo klein als hij is wint hij elk kopduel.
Een onvermoeibare kilometervreter, Hans en een team dat voor elkaar vecht en ondanks de nederlaag toch nog met een goed gevoel van het veld stapte.

Man of the match: Houssein.

Advies om een beetje te werken aan de conditie.

Verslag: Sjoerd