NEC’92 1 – URMONDIA 1 (2-4)

Op een koude middag in Heerlen moest Urmondia aantreden tegen NEC’92.

Het begin was voor de gasten. Urmond begon gretig en kreeg snel een grote kans via Nolan, maar zijn schot ging voorlangs. De eerste corner was ook gevaarlijk maar werd voorlangs gekopt door Maurice. Na een vloeiende aanval over veel schuiven voetbalde Urmondia zich er knap door. Erwin legde de bal af, maar Maurice kon helaas niet afronden.
Na 20 minuten kwam pas het eerste schot van NEC maar dit ging ver naast.
Na een kwart wedstrijd volgde een mooie individuele actie van een van de voorwaarsten van NEC, en meteen raak 1-0.Urmondia rechtte meteen de rug en Maurice zet Randy oog in oog met de keeper maar ook zijn schot ging naast.
Gelukkig kreeg Urmondia loon naar werken middels een mooie individuele actie van Randy, die de kans gunt aan Maurice, 1-1.
In de aanval erna weer Urmondse furie. Roel speelde Maurice aan in de 16 en met een snelle draai en waanzinnig schot stondnen de gasten voor, 1-2.
Urmondia speelde sterk. Erwin zette Nolan met een prima steekbal voor de keeper, maar helaas schoot hij voorlangs en miste hij de scherpte van de warming-up.
In de 38ste minuut, even schrikken als de Nec-keeper en Erwin flink botsten.
Nog voor de rust kwam er nog een grote kans voor Urmondia. Nolan en Erwin konden samen door, maar de grensrechter vlagde na het breed leggen, voor buiten spel.
Op het einde van de eerste helft kwam NEC gevaarlijk in de buurt van onze keeper Joey. Echter deze redde in 3 situaties op rij. Prima zweefduik op een vrije trap. Goed uitkomen op een diepe bal en net voor de rust een puike redding op een hard schot uit de 2de lijn.

Tweede helft met meteen gevaar van NEC…Joey redde weer prima en in de rebound redde Roy met gevaar voor eigen leven. Via weer gevaar over de rechterkant was het Nolan met een pracht voorzet die Maurice er zo kan inkoppen, 1-3.
Herhaling van zetten….Weer brak Nolan door maar deze voorzet werd door Erwin voorlangs gelopen.
Domper voor Urmondia toen aanvoerder Roel naar de kant moest. In zijn plaats Will-I-Am. Weer domper toen vervolgens ook Maurice het veld geblesseerd moest verlaten voor Mellie.
Richting het einde van de wedstrijd was het vooral heel rommelig met veel balverlies over en weer plus veel irritaties. Exemplarisch was de voorzet van Joep die bij de 2de paal prachtig binnen vloog, 1-3. (Later onder de douche zou Joep verklaren dat het bewust was.)
10 minuten voor het eind kwam de spanning enigszins terug als de spits van NEC met beide handen de bal in de goal slaat. Dit zorgt voor hilariteit maar vooral voor onbegrip als de scheidsrechter de goal goedkeurt tot ieders verbazing 2-4.

Urmondia kan volgende wedstrijd tegen Sanderbout, bij winst, goede zaken doen. Men sluit dan aan bij de subtop.
Vooraleer nog eerst carnavalsverlof en op 18 februari aantreden om 14.30 uur.

Verslag: Rob Janssen