1STE EDITIE DARTTOERNOOI “URMOND OPEN” GESLAAGD

q

Op zaterdag 21 januari stond de eerste editie van het Urmond Open Darttoernooi op het programma. Aanvang van het toernooi was om 19.30 uur. Rond 18.00 uur druppelde de eerste spelers de Urmondia kantine binnen om hun eerste pijlen richting het bord te gooien. Rob en Melvin stonden klaar om alle spelers te ontvangen en in te schrijven. Uiteindelijk gingen 36 spelers de strijd met elkaar aan om de eerste editie op hun naam te schrijven. In eerste instantie werd het poulesysteem gespeeld (9 poules van 4 spelers). Dit leverde enkele leuke poule-indelingen op met o.a. Amine Aoune en Marco Croonen in een poule. De confrontatie tussen Amine en Marco leverde uiteindelijk een 3-1 overwinning op voor Marco. Het was een felle strijd in de poulefase waarbij een 180 niet kon uitblijven. Deze werd dan ook een aantal keer gegooid door de spelers. De nummers 1 en 2 van de poule gingen vervolgens door naar de winaars- ronde (A- ronde) en de nummers 3 en 4 van de poule gingen door naar de verliezers- ronde (B- ronde).

Na de poulefase stond de tombola-uitreiking op het programma. De hoofdprijs was een waardecheque van Center Parks t.w.v. €150,- euro. De gelukkige winnaar werd Jean Wagemans. Rond 23.00 uur werd gestart met de Knock-outfase (A en B- ronde). Het werd een spannende strijd met een aantal wedstrijden op topniveau. Rond 01.00 uur werd de finale van de A- ronde gespeeld (Best of 7 legs). De strijd ging tussen Nick Berge van Café de Bekker en het 19- jarige darttalent Didier Michon. De eerste twee legs werden verdeeld door beide heren, maar vervolgens was het Didier die drie legs op rij wist te winnen. Nick kon zijn dubbels niet raken, waardoor Didier de beste speler van het toernooi werd. Vervolgens werd nog de finale gespeeld van de B- ronde (Best of 5 legs). Deze strijd ging tussen Richard Schoffelen van Café de Bekker en Geoffry Armstorff. Uiteindelijk werd Geoffry de winnaar van de B- ronde door een 3-1 overwinning op Richard. Na de prijsuitreiking gingen de laatste spelers huiswaarts en was de eerste editie een gezellig, spannend en geslaagd darttoernooi.

Verder was het noemenswaardig dat de 14-jarige Kai Janssen de halve finale bereikte van de A- ronde door een aantal goede dartspelers uit te schakelen. Eerst werd Marco Croonen uitgeschakeld en vervolgens was Kai te sterk voor Danny Toulouse.

Namens voetbalclub RKVV Urmondia willen wij onze sponsor Danny Marchal bedanken voor de dartbanen en de prijzen voor de winaars. Danny hartelijk dank hiervoor! Zie de website www.marchaldarts.nl voor meer informatie. John en Betsie bedankt voor de goede zorg achter het buffet tijdens het toernooi. Namens de toernooiorganisatie (Rob en Melvin) willen wij ook de spelers bedanken voor hun deelname. Hopelijk zijn jullie de volgende keer weer van de party. Op naar de volgende editie!

Uitslagen:

  • Nummer 1 A- ronde: Didier Michon
  • Nummer 2 A- ronde: Nick Berge
  • Halve finalisten A- ronde: Kai Janssen en Patrick Snolleberg
  • Nummer 1 B- ronde: Geoffry Armstorff
  • Nummer 2 B- ronde: Richard Schoffelen
  • Halve finalisten B- ronde: Rick Smits en Maurice Pilet

dart-2 dart dart1 dart3q1 q2 q3 q4