FAMILIESPEURTOCHT

Gepakt en gezakt waren ze aanwezig…..de speurneuzen van onze jeugd.
Het activiteiten comité had voor de paaszaterdag een prachtige familiespeurtocht uitgezet. Nadat de benodigde papieren waren uitgedeeld vertrokken ze de wijk in. Er moesten op de route diverse attributen gezocht worden die op een meegekregen lijst stonden.  Men had wel even vergeten te zeggen dat de foto’s niet op volgorde stonden.
Voordat dat begrepen was had menigeen al de helft van de route afgelegd.
Desalniettemin was de stemming onder de trampelaren opperbest . Er werd wat afgelachen, gecommuniceerd (lees gezeiverd), moppen verteld en wereld- en voetbalproblemen opgelost.
Er moesten opvallend veel vogeltjes gezocht worden. Vermoedelijk hadden diverse exemplaren hun kooitjes verlaten. Voor het vinden van een firmabord op de route werd zelfs de firma zelf gebeld….in Schiedam.  Enfin het ging er fanatiek aan toe.
De verenigingsfotograaf kreeg de frustratie van zijn leven toen hij door een van de kleine deelnemertjes als  “opa” werd aangesproken.
Bij aankomst aan het molenpark werd er nog steeds een fotovogeltje gemist, dus werd een gedeelte van de route nogmaals opgepakt.
Bij binnenkomst werden de papieren ingeleverd bij de jury.
Die braken zich het hoofd over de gegeven antwoorden….wanneer werd het kanaal nu gegraven ????……Verhitte discussies bij de juryleden onderling………Waar was de notaris ?????

Uiteindelijk werd de winnaar uitgeroepen. Het scheelde maar een ½ puntje !
Uit veiligheidsoverweging werden achteraf de adressen van de jury geheim gehouden.
Kortom….een zeer geslaagde activiteit met alleen maar blije gezichten.