HAANRADE 1 – URMONDIA 1 (0-1)

Na een rustperiode mocht het eerste elftal weer aantreden uit in Kirchroa. Haanrade was de tegenstander en een ploeg net als Urmondia in de middenmoot. Oftewel winst vandaag is naar boven kijken.
Het begin van de wedstrijd is voor Haanrade. Er komen geen grote kansen maar er is wel druk op de goal van Urmondia.
Na de eerste tien minuten komt Urmondia beter in de wedstrijd en komt de bal ook op de helft van Haanrade. Hierdoor kwam er ook wat meer ruimte voor Haanrade en na een goede aanval eindigde de bal op de lat.
Dit zou een wake up call moeten zijn maar het spel bleef slordig. Helaas moest onze linksback Jovi wegens een blessure gewisseld worden door William. Er was overigens ook goed nieuws met de rentree van Jos Moelli na blessureleed.
Echte grote kansen bleven uit omdat de eindpass net niet precies genoeg was of de verkeerde keuzes werden gemaakt. Wel was er het laatste kwartier een overwicht voor Urmond.
Een 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Aan het begin van de tweede helft leek Urmondia meer initiatief te tonen. Dit resulteerde in wat kansjes maar geen goals.
Uit het niks kreeg Urmondia een penalty beetje verbaasd keken we toen de scheids naar de stip wees. Overigens gaf Erwin aan ik word in de rug geduwd duidelijke pingel. Helaas was dit cadeautje niet aan Maurice besteed. Zou dit het breekpunt zijn?
Gelukkig bleef Urmondia de bovenliggende partij. Helaas moest Erwin het veld verlaten met een blessure en kwam Melvin in het veld. Onder aanvoering van Randy ging Urmondia op zoek naar een doelpunt. Kansjes waren er maar het vizier stond niet op scherp. Met Nolan naar de punt voor snelheid en Koen voor Maurice werd in het laatste kwartier gezocht naar een doelpunt. Dit doelpunt kwam er ook nog. De bal werd ingebracht en de ingevallen Melvin was in duel met de keeper… dit duel kende geen winnaar maar de bal bleef hangen en niemand minder dan Joep kopte de 0-1 binnen.
Hierdoor moest Haanrade alles of niets spelen. De tweede helft had zich al gekenmerkt als een echte 5de klasse wedstrijd met veel strijd en een goede beuk zo hier en daar. Het piepte en kraakte even achterin maar de driepunter was een feit.

Zo is Urmondia bezig aan een lekkere serie en staat het vizier voorzichtig naar boven. Komende week komt SVA op bezoek en kunnen de blauw-witten weer goede zaken doen.

Verslag: Rob Janssen