In memoriam

Jan Wagemans

2 mei 1938 – 19 februari 2019

Voor de derde keer binnen enige maanden is de Urmondia-familie getroffen door het verlies van een rasechte Urmondiaan, een voormalig speler, bestuurslid, leider, supporter en niet te vergeten vrijwilliger.

In zijn actieve voetbalperiode die liep van ongeveer 1955 tot 1965 was Jan een hardwerkende rechtsback van het 2e elftal van RKVV Urmondia. Hij staat nog op de kampioensfoto van dit elftal gemaakt in 1956. Destijds voetbalde men op een terrein gelegen naast de woning van de fam. Maessen aan de Heirstraat in Urmond.

Na zijn actieve voetballoopbaan is hij toegetreden tot het bestuur. Een functie die hij vele jaren heeft vervuld. Zo maakt hij bij het 40 en 50 jarig bestaansfeest van onze club (in 1968 en 1978) deel uit van het bestuur.

Nadat hij als bestuurslid was gestopt, werd hij leider van het 2e elftal.

Ook deze taak heeft hij gedurende vele seizoenen met veel verve vervuld.

Nadien kwamen we hem als vaste supporter van U1 en U2 geregeld op zondag tegen op ons voetbalcomplex. Uiteraard hoorde een kantinebezoek na afloop van de wedstrijd hierbij, omdat in de kantine nu eenmaal de derde helft wordt gespeeld.

Nooit was hij te beroerd om de handen uit de mouwen te steken voor zijn geliefde club. Zo behoorde hij de laatste jaren tot het selecte groepje van maandagmorgenvrijwilligers, mensen die ervoor zorgen dat na elke weekend het complex wordt opgeschoond.

Hij bleef dit doen totdat medische beperkingen het niet langer toelieten.

Wij danken Jan voor alles wat hij voor Urmondia heeft gedaan.

Moge hij rusten in vrede.