In Memoriam

Peter Kuijpers
Voorzitter van onze vereniging gedurende de jaren 1977 t/m 1984.
Hij overleed in de leeftijd van 70 jaar.

Voetbal speelde een grote rol in het leven van Peter. Zijn actieve voetbalperiode begon in de jeugd bij VV de Ster. Na zijn huwelijk verhuisde hij naar Urmond, waarna hij door RKVV Urmondia werd benaderd om bij deze vereniging te komen spelen. Hij bleek een talentvolle keeper te zijn. In het seizoen 1970-1971 verdedigde hij het doel van U1. Dit was het seizoen waarin U1 uiteindelijk kampioen werd in de 4e klasse, na het spelen van een beslissingswedstrijd op het Ster terrein tegen VV Havantia.

Echter in de 3e wedstrijd van dit seizoen (uit tegen IVS) ging het voor Peter mis. Een forse en onbesuisde actie van een speler van de tegenpartij betekende het einde van zijn actieve voetbalcarrière. Zijn plaats in het doel werd voor de rest van het seizoen door Willy Janssen ingenomen.

Vervolgens werd Peter jeugdleider. Hij was het die samen met enige andere Urmondiasympathisanten het eerste jeugdvoetbalkamp organiseerde in Opoeteren (België).

Daarna werd hij penningmeester en aansluitend van 1977 t/m 1984 voorzitter. Onder zijn leiding verhuisde de club in september 1980 van de Bath in oud-Urmond naar een prachtige nieuwe locatie in het Molenpark.

Toch was het niet allemaal hosanna. Donkere wolken pakten zich samen boven Urmondia toen de toenmalige penningmeester met de noorderzon vertrok onder medeneming van de gehele clubkas. Nu konden we voor het eerst kennismaken met de organisatietalenten van Peter. Allerlei activiteiten werden onder zijn leiding georganiseerd (o.a. een benefietwedstrijd tegen Fortuna) en op die manier werden de financiële tekorten binnen enige jaren weer weggewerkt. Toen hij stopte als voorzitter liet hij weer een financieel gezonde club achter.

Na zijn bestuursperiode kwam hij nog vaak als toeschouwer naar de wedstrijden van U1.

We zijn hem veel dank verschuldigd voor het vele werk dat hij voor onze vereniging heeft gedaan.

Moge hij rusten in vrede.