IVS/URMONDIA JO17/1 – DE STER JO17/2 (1-4)

IVS/Urmondia begon op deze zonnige dag met de vaste opstelling, maar begon niet goed aan de wedstrijd. Niet scherp genoeg waardoor de rechtsbuiten van de Ster helemaal vrij kwam in de 16 meter en de bal in het doel schoot en de 0-1 maakte. Het moest beter.
IVS/URM begon wat beter te voetballen en wat meer kansen te creëren, met wat schoten op de keeper. Het spel ging van de ene naar de andere kant met kansen voor de Ster en IVS/URM. Maar het bleef tot aan de rust 0-1.

Na het nodige gezegd te hebben in de rust, gingen ze met goede moed het veld op. Maar dat was helaas van korte duur want al snel na rust kreeg IVS/URM de 0-2 tegen door een afstandsschot waar Luc net niet bij kwam. Toch hadden we nog goede hoop en gingen we door. Maar door slordig balverlies kon de Ster de bal in open doel inschieten 3-0. Vanaf dat moment ging IVS/URM wat feller spelen en kregen ze snel wat kansen met Funs die op de bal sprintte maar de keeper kon net de bal wegwerken.
IVS/URM kreeg vertrouwen. Ze kregen een vrije trap.  Max die de bal goed diep speelde op Funs en Funs die de bal net langs de keeper tikte en de 3-1 scoort.
Na de aftrap verspeelde de Ster meteen de bal en Funs liep recht op het doel af maar de keeper redde en Sem kon helaas de rebound net niet inschieten.
We geloofden weer, we bleven kansen creëren met het goede samenspel van Ferry en Sem aan de rechterkant, kon Ferry de bal voorgeven. De bal kwam bij Ryan terecht die net niet de voet tegen de bal kreeg. De bal kwam voor de voeten van Funs maar hij schoot over. Nadat het spel wat verder liep was Max net iets te fel op de bal en kreeg de Ster een vrije trap die net over Luc heen ging 1-4.

Na de hervatting kregen de Ster en IVS/URM nog wat kansen, met nog geweldige reddingen van Luc en nog wat kansen voor IVS/URM met onder andere Jace, Max en Ferry maar het mocht niet baten en de uitslag bleef 1-4.
De scheids floot af en de wedstrijd was afgelopen, uitslag 1-4.

Het was een boeiende wedstrijd waar het voor IVS/URM net niet meezat in de kansen en de Ster de kansen goed afmaakte.
Dus wedstrijd vergeten en op naar de volgende wedstrijd: een thuiswedstrijd tegen DVO JO 17-4 om 14:30 uur op sportpark Nederheide.

Verslag: Funs Marx