Nieuwsbrief September

In deze nieuwsbrief:

 • Terugblik toernooi
 • De competitie begint dit weekend
 • Activiteiten
 • UBC
 • Grote clubactie
 • Rabo clubactie
 • Vrijwilligersbeleid
 • Scheidsrechters

Terugblik Toernooi:

Drie weekenden lang, van half augustus tot en met 1 september, waren er meer dan 100 teams in de weer op de drie Urmondia velden. Beginnend met de oudere categorieën en afsluiting met de kleinsten. Meer dan 100 bekers en bij na 500 medailles voor de kleinsten. Bijna 100 vrijwilligers in de vorm van catering en kantinebezetting, snoepkraam en kleedkamers, scheidsrechters, bonnenverkoop en secretariaat. Het toernooi is een groot jeugdvoetbalfeest dat we dan toch weer gefikst hebben met zijn allen. Hartelijk dank daar voor!!

De competities beginnen weer: Dit weekend volle bak op onze velden!!

Op de website – beheerd door Remco de Bruijn – treffen jullie de competitieprogramma aan van de Urmondia seniorenteams en de UBC jeugdteams. Op zondag 22 september speelt het eerste elftal thuis tegen Amstenrade, 14.30 uur. Uiteraard hopen wij op veel supporters!!  Het tweede speelt zondag uit tegen Haslou (10.00 uur) en het derde thuis om 11.00 uur tegen Centrum Boys. Wij wensen uiteraard alle elftallen veel succes: van 1 tot 3, de veteranen, de dames en de heren 35+. Die laatste groep speelt op vrijdag 20 september, VANDAAG dus, haar eerste wedstrijden. Kom ze aanmoedigen vrijdagavond, oude bekende namen Hans, Kevin, Robert en andere bekende Urmondia namen binden de strijd aan met de 35+ teams van Neerbeek en SVE. De dames spelen op 20 september, uit tegen IVS/Caesar. Op zaterdag 21 september spelen de Vets thuis tegen Neerbeek en de hele dag zijn onze diverse jeugdteams in de weer op onze velden (zie de website voor programma) Laat je zien dit weekend en moedig je team aan! Aan alle teams alle succes toegewenst!!

Activiteiten

Een vereniging is meer dan voetbal. We organiseren samen activiteiten. We beginnen vandaag: ik denk dat de desporado’s winnen van de friet, en de Affligems van de Mexicano’s, maar je weet het maar nooit en en je kunt zelf meedoen met de wedstrijd welke gespeeld wordt in de kantine van Urmondia.

 De volgende activiteiten komen er aan:

 • 11 october: sportquiz
 • 25 october: Kienen
 • 1 november: Damestoernooi 7-tallen.

De activiteiten van november vind je later in de october nieuwsbrief. Dan o.a. aandacht voor halloween-UBC-activiteit en Sint Nicolaas en een foute-music-party. Op 21 december is er onze kerstavond en we houden de nieuwjaarsreceptie op 5 januari. Er is in januari ook weer kinderbingo en in februari een carnavalsactiviteit . Later meer hierover!! 

Op 20 maart 2020 ,noteer deze datum al, is Bad Hairday onze huisband tijdens St. Patricksday Urmondia. We verheugen ons er al op. Zeg het je buren, vrienden en bekenden en we maken er samen weer een mooi feest van.

UBC

UBC is nu bezig aan haar derde seizoen van samenwerking tussen IVS en Urmondia. Beide clubs zijn tevreden over deze samenwerking en zullen die dan ook verder voortzetten. UBC heeft alle leeftijdsgroepen bezet van de JO7 tot en met de JO19. Dat is knap. Soms is het ook krap en we kunnen dan ook nog steeds nieuwe leden gebruiken. Dat zelfde geldt ook voor jeugdleiders en jeugdscheidsrechters. Wij zijn blij met onze jeugdleiders welke heel veel tijd in onze jeugd investeren. Dank daar voor! Hulde!! Ook aan de scheidsen en aan het UBC bestuur. Meer hulp is welkom. UBC draait prima en dat moeten we samen zo houden!!

Grote clubactie

Op 14 september is de verkoop gestart van de loten van de grote clubactie. Alle UBC leden hebben een lotenboekje ontvangen en wij vragen aan hen vriendelijk om zoveel mogelijk loten te verkopen. Van ieder verkocht lot vloeit € 2,40 in de UBC-clubkas en wordt gebruikt voor UBC activiteiten. Hoe meer moeite we doen om loten te verkopen, hoe meer geld er beschikbaar is voor activiteiten!!

Rabo club support, voorheen Rabo clubkascampagne

De Rabobank nodigt haar leden en hun netwerken weer uit om te stemmen op de vereniging die zij een donatie gunnen. De Rabobank heeft een pot geld beschikbaar gesteld en die pot wordt verdeeld: hoe meer stemmen, hoe meer gelden. Wij roepen u op om het maximaal toegestane stemmen (voorheen waren dat er 2) aan Urmondia te geven. De stemmen die over blijven adviseren wij te geven aan ADC, de volleybalvereniging of aan de tennisclub L.T.C. Urmond, de schutterij of aan een andere Urmondse vereniging. De stemperiode duurt van 27 september tot en met 11 october. Wij rekenen op uw stemmen!!

Vrijwilligersbeleid

De vereniging zijn we samen. Een vereniging heeft leden. Alle leden samen maken de vereniging. Een klant is iemand die betaalt en daarvoor een dienst ontvaTe ngt. Een lid is geen klant: het gaat dus verder dan betalen en daarvoor een dienst ontvangen. Lid zijn betekent: een bijdrage aan de vereniging geven (contributie) en meedoen!!  Meedoen met de baten en lasten, meedoen met de voetbal en met de activiteiten maar ook meedoen met de organisatie daarvan. Dat geldt voor de leden en als de leden te jong zijn voor de ouders van die jonge leden. Wij merken dat sommige leden en eigenlijk veel te veel leden zich opstellen als klant. Die houding willen we gaan ombuigen: we zullen de hulp van leden/ouders gaan vragen op diverse fronten. Eerlijk verdeeld zodat eenieder maar een of twee keer per jaar aan de beurt komt. We gaan dat vriendelijk vragen  en nieuwkomers zullen we middels het aanmeldformulier van dat beleid op de hoogte stellen. Verplichten is een, overtuigen is twee. We kiezen voor beide, waarbij wij ons realiseren dat de verplichting niet afdwingbaar is en dus is het een keus voor een meer morele verplichting. Ik weet dat als u dit leest dat u het met me eens bent en als we het goed regelen zal echt wel iedereen bereid zijn om iets te doen. Toch……? Hoe we e.e.a. armen en benen geven is nu in overleg. Werk in uitvoering dus….Wordt vervolgt…

Scheidsrechters

Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober 2019. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter willen natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. Ook onze vereniging zal in deze week extra aandacht aan de scheidsrechters geven. Wij zullen onze voetballers nader informeren. Van u vragen wij om het hele jaar al onze scheidsrechters en alle scheidsrechters op onze velden met respect te benaderen. Altijd respect of de man nou goed fluit of niet: RESPECT IS VANZELFSPREKEND!!

Scheidsrechters bedankt!

Overigens Daniek Penners gaat de scheidsrechterscursus volgen. Goed voorbeeld doet volgen. Zijn er meer mensen die op scheidsrechterscursus willen, laat het ons weten. Als u verenigingsscheidsrechter wordt betalen wij de kosten! Op onze steun kunt u dus rekenen. Ook als u later op onze velden uw scheidsrechterskunsten vertoont. Overigens heeft Ed Schaeken zich beschikbaar gesteld als Danieks begeleider in deze. Ed bedankt en Daniek veel succes!

 Ik wens u allen een mooi voetbalseizoen!!

 Hub Verhoef

Voorzitter Urmondia