OBBICHT 1 – URMONDIA 1 (0-0)

Op 19-2 stond de belangrijke wedstrijd, uit in Obbicht op het programma. Na een drukke week met een wisseling van de wacht voor de groep en de carnavalsavond was dit de eerste van 10 finales.

Al snel was duidelijk dat de blauw witten de huid duur gingen verkopen. Obbicht maakte zoals verwacht het spel en Urmondia liet de tegenstander de bal en bleef in de organisatie.
Kleine kansjes waren er maar de stand bleef gelijk. Grote domper voor Obbicht was het uitvallen van de sterk spelende nummer 8. Deze speler moest met een hoofdwond, na een ongelukkige botsing met Danny Put, eraf.
Urmondia loerde op de counter. Maar de spaarzame momenten leverden niet het gehoopte doelpunt op. Aan de andere kant maakte Nicky 2 prima reddingen en is er druk. Een prima vrije trap spatte nog uiteen op de lat dus het geluk was eens voor de blauw witten. De rust gingen we in zonder doelpunten.
De 2de helft was nog niet goed op weg en Vincent kon na een prima steekbal op weg naar de keeper. Tot onze teleurstelling eindigde de bal op binnenkant paal en rolde deze voor de doellijn langs weer het veld in. Dit was een periode van een heel goed Urmondia. Het eerste kwartier na rust gaf de Urmondianen weer hoop. Richting het einde ging het spel weer meer en meer op en neer met een overwicht voor Obbicht. De scheidsrechter had het druk en deelde 4x geel ( 1x geel aan Urmondia) uit om de wedstrijd in het gareel te houden. Richting het einde van deze boeiende confrontatie kon Vincent na een kluts situatie nogmaals richting de keeper. In een uiterste kracht inspanning kon de verdediger van Obbicht ingrijpen. Aan de andere kant kreeg Danny zijn 2de geel en dus rood. Hierop moesten we nog 5 minuten billen knijpen. Tot overmaat van ramp kregen we in de laatste minuut nog een penalty tegen. De makkelijk gegeven strafschop werd gelukkig voor ons gemist. Eindstand bleef dus 0-0.
Eerste punt in de strijd tegen degradatie is binnen. Helaas vielen de resultaten op de andere velden tegen voor Urmondia. Echter moeten we zelf de punten halen. Oftewel hard trainen. Nu eerst goed carnaval vieren en dan op naar de volgende wedstrijd.
Verslag: Rob Janssen

urmondia-19 urmondia-18 urmondia-17 urmondia-16 urmondia-15 urmondia-14 urmondia-13 urmondia-12 urmondia-11 urmondia-10 urmondia-9 urmondia-8 urmondia-7 urmondia-6 urmondia-5 urmondia-4 urmondia-3 urmondia-2 urmondia-1