/
  • Beste leden van RKVV Urmondia,

   De Gemeente Stein is gestart met het opzetten van een netwerk van vrijwilligers en het plaatsen van openbare AED’s (defibrillatoren) om samen mensenlevens te redden.

   Wekelijks worden in Nederland ruim 300 mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand. Slechts 10% van de slachtoffers van een hartstilstand overleeft dit. Bij een acute circulatiestilstand is het van groot belang dat zo snel mogelijk gestart wordt met borstcompressies en mond- op mondbeademing. Dit heet reanimeren. Het hart wordt zo mogelijk weer op gang gebracht door het toedienen van een stroomstoot met behulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Om deze levensreddende hulpverlening te laten plaatsvinden, is het wenselijk dat veel mensen kunnen reanimeren en zich aanmelden als burgerhulpverlener.

   Wanneer er leden van onze sportvereniging interesse hebben om een reanimatiecursus te volgen bij de Thuiszorgorganisatie IZT-Limburg te Elsloo, betaald de Gemeente Stein hiervoor de kosten. Na deelname ontvang je van de Nederlandse Reanimatieraad een certificaat. Met dit certificaat kun je je aanmelden bij HartslagNu.nl, waardoor je automatisch bent aangemeld bij het Reanimatie Netwerk Stein.

    

   Met vriendelijke groet,

   Roy Derks

   Directeur IZT-Limburg

  rfwbs-slide