ROOSTEREN 1 – URMONDIA 1 (1-1)

Een spannende zondag stond op het programma want we zijn in de beslissende fase aangekomen van de competitie.
In de wetenschap dat OVCS vrij was kon Urmondia de druk verhogen. Dit zou echter niet makkelijk worden omdat Roosteren voor de 2de periode streed.
Het begin verliep rommelig. Roosteren speelde de lange bal en zette met veel fysieke kracht de toon. Urmondia had moeite de bal in de ploeg te houden in de beginfase. Over en weer werden kleine speldenprikjes uitgedeeld deels door harde ingrepen of door aanvallende intenties. De gevaarlijke momenten van Urmondia kwamen voornamelijk van Vincent. De rechtsback van Roosteren had het zwaar tegen hem.
Na een kleine 20 minuten was het Stan die Urmondia op voorsprong zette (0-1). De opluchting was groot. Echter was de wedstrijd dan nog lang. Roosteren zocht veelal over rechts de aanval waar Roy het zwaar had. Ook Danny aan de andere kant had het zwaar en stond snel op scherp.
Na een goede aanval en scrimmage kwam de bal bij Kevin. De keeper was ver uit zijn goal maar de geplaatste bal van een meter of 20 ging ruim naast. Ook Stan kreeg nog een kans middels een volley. Men ging met met 0-1 de rust in.
 
In de tweede helft enkele wijzigingen bij Roosteren (Stroper eruit) en bij Urmondia Joep voor Danny.
Roosteren had meer de bal maar echt gevaarlijk werden ze niet. Sterker nog…, de counters met de snelle voorwaartsen van Urmondia waren gevaarlijk. Toen na een dik uur spelen Vincent erdoor was en neergehaald werd (rode kaart) moest Roosteren met 10 man verder. Dit zou toch niet meer mis kunnen gaan.
Echter zelfs met een man meer had Urmondia moeite de bal in de ploeg te houden. Fel was het spel wel van Urmondia en ook Roosteren beet van zich af. De scheidsrechter had zijn handen vol en gaf veel kaarten aan beide kanten.
Toen Rick 10 minuten voor tijd oog in oog met de keeper kwam en alle tijd hadt om af te ronden leek de wedstrijd beslist….. echter ging de bal naast.
Waar dan iedereen bang voor was (tenminste de Urmondianen)….gebeurde.
Roosteren pompte met de moed der wanhoop de ballen erin en dan hoeft er maar eentje goed te vallen en….. jawel…….1-1.
Weer geven we de punten weg in de slotfase.
Zo zullen de beslissingen onderin 4C volgend weekend pas vallen.
Verslag: Rob Janssen