/
    • Urmondia 1 naar 4de klas

URMONDIA  -  TOXANDRIA

Om niet voor verrassingen te worden gesteld lieten trainer Dave Bosch en enkele selectiespelers de jubileumfestiviteiten afgelopen zondagmiddag voor wat ze waren en trokken gezamenlijk naar het Brabantse Rijkevoort om zich een beeld te kunnen vormen van de tegenstander van vanmiddag, vv Toxandria. Ze kregen een goed verdedigend team te zien met in de spits de topscorer van de regio Brabant, Frank Havens. De mannen uit Urmond wisten dus met welke tegenstander men te maken kreeg en stemden hun voetbal-plan hierop af.

Luid aangemoedigd door beide supportersgroepen vanaf de uitverkochte zittribune, werd er in de eerste helft afwachtend gevoetbald.

In de 10de minuut was het doelman Joey Janssen, pas enkele dagen trotse vader van de wondermooie Nina, die Urmondia behoedde voor een vroege achterstand.

Behalve een tweetal Urmondia aanvallen, opgezet door Koen Rademakers en Gyan Willems, zijn er verder geen noemenswaardige  acties meer te vermelden.

Ruststand: 0-0.

In de tweede helft een herboren Urmondia. Men was constant in de aanval maar de schoten van Ferry Stassen, Sem Penners en Stef Pisters gingen net over het doel of werden een prooi voor de Toxandria keeper.

Toxandria verdedigde massaal en probeerde met lange ballen hun spits Frank Haven te bereiken hetgeen in de 56ste minuut bijna leidde tot een achterstand. Gelukkig was het Joey die de kopbal van Frank vakkundig wist te pareren.

Toen iedereen zich al had neergelegd bij een verlengging kreeg Urmondia in de 92ste minuut nog een hoekschop. Patrick Smeets zette mooi voor en het was verdediger Mattie Janssen, die uit de scrimmage de bal kon intikken, 1-0.

Een vreugde explosie  volgde en de promotie naar de 4de klasse is een feit.

Jongens, knap gedaan en bedankt voor de vele mooie competitiewedstrijden. Proficiat!

Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Joep Westbroek; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Gyan Willems (Mik Smeets);  Patrick Smeets; Koen Rademakers; Maikel Smeets; Sem Penners; Stef Pisters; Ferry Stassen (Sem Schepers).

De volgende spelers delen mee in het succes van dit vriendenteam: Rens en Max Fasen, Joshua Dijks, Jelle Houtvast, Ken Hendrix, Roel Wagemans, Dennis en Marco Croonen, Thomas van Kilsdonk, Ryan Klinkenberg en Dylan Huntjes;

Technische staf: Dave Bosch, Robin Kempeners en Danny Klinkenberg;

Begeleiding: Daniek Penners, Raymond Webers, Marc Golsteyn en Maurice Hermans.