Vrijdag

Eindelijk was het zover. Vrijdag, 19 April. De dag dat wij, SJO UBC JO-19 met het hele team naar Praag vertrekken, om hier deel te nemen aan de Golden City cup. Hier deden clubs uit allerlei landen door heel Europa aan mee.

Vooraf hebben we diverse zaterdagen auto’s gewassen om dit weekend mogelijk te maken.

stop onderweg
Het was al vroeg mooi weer. We vertrokken om 20 over 7 ’s morgens vroeg met 2 auto’s en 1 gehuurd busje. Op de heenreis hadden we nogal wat oponthoud door wegwerkzaamheden en een ongeluk, waardoor we van de autosnelweg werden geleidt. Uiteindelijk heeft het zo’n 10 uurtjes geduurd en kwamen we aan bij het ontmoetingspunt, in het voetbalstadion van Slavia Praag. Hier werden we ontvangen en kregen de trainers alle informatie en werden allen spelers, Luc, Jelle, Max, Tom, Kay, Rick, Luca Y, Sem, Giuliano, Elrico, Luca E., Tim, Funs en Nic en begeleiders, Ivo, Haluk en Stephan aangemeld. Hier hebben wij een beetje rond geneusd in het ‘museum’ van de club. Hierna vertrokken we naar het hotel, waar we ons ingecheckte, onze koffers uitpakte en wat aten en dronken. Rond een uur of 11 zijn we de Praag ingegaan. Gezamenlijk hebben we met de groep ff
rondgelopen en later is 1 deel van de groep naar het Bier museum gegaan en een ander deel naar club Karlovy Lazne. Die avond was het nog heel lang onrustig in Praag.
Biermuseum

Zaterdag

Na een leuke nacht… eu… morgen in de club achter de rug moesten we zaterdagmorgen, eigenlijk heel snel onze 1e wedstrijden spelen. We zaten in een poule met het Franse SOH Houilles, het Nederlandse Berghem Sport en het Deense Resenbro UIF op het complex Sterboholy. We speelden de 1e wedstrijd tegen de fransen. Het ging redelijk gelijk op, maar gaande weg de wedstrijd, laten we zeggen, dat we nog warm moesten worden, verloren we met 4-0. Onze altijd sympathieke Franse vrienden, verdiende ook sympathie bij de rest van de teams.

Na een mindere wedstrijd van onze kant moesten we na een wedstrijd rust, spelen tegen het op papier de makkelijkste tegenstander, het andere Nederlandse team. Het was een belangrijke wedstrijd, want wonnen we deze wedstrijd, dan moesten wij de volgende dag later spelen om 12.00 uur. Zouden we verliezen, dan was de wedstrijd al om half 10. Het was 25 graden, dus perfect weer. Deze motivatie was voldoende, want we wonnen de wedstrijd met 3-1. Het was een slordige wedstrijd, maar wisten toch een 1-0 achterstand goed om te buigen.

Nadat we van een overheerlijke Tsjechische worst met mierikswortel hadden genoten, speelden we de laatste wedstrijd van de dag. Deze wedstrijd was tegen de Denen, die op papier het beste waren. Zij hadden immers net Berghem Sport met 9-0 weggevaagd. Toch hielden we goed stand en waren we met een aantal goede kansen misschien wel de betere van de 2. Heel erg jammer als je met een leeg doel voor je en niemand in de buurt, niet weet te scoren. Uiteindelijk kwamen de Denen dan toch op een onvermijdelijke 1-0 en daar bleef het ook bij. Het was een goede wedstrijd van onze kant, maar na een aantal keer de paal en lat viel het net niet onze kant op.

Nadat eerst onze sympathieke Franse vrienden met pek en veren het complex hadden verlaten, werden we bewierookt door onze luidruchtige Nederlandse vrienden. Het was best een zware middag geweest, dus dronken we nog samen diverse biertjes op het complex.

Het was tijd om terug te gaan naar het hotel, om te eten en te douchen, waar we ons klaar maakten voor de volgende avond in Praag.

avond eten in het hotel
Eenmaal in het centrum hebben we in een paar cafétjes een biertje gedronken en daarna met alle spelers naar dezelfde club geweest. Het was een gezellige nacht of ochtend. Maar of we fit aan de volgende 2 wedstrijden konden beginnen, dezelfde dag nog, was nog maar de vraag.

Zondag


Nadat we gisteren laat uit de club kwamen, of eigenlijk vroeg en pas om 7 uur ’s morgens in bed waren beland, moesten we toch weer om 9 uur uit de veren. Met een paar uurtjes slaap begonnen we de zondag gezamenlijk aan het ontbijt met een katertje van de zware nacht van te voren. Na een moeizame start van de dag waren we eindelijk klaar om te vertrekken naar een ander voetbalcomplex (Strizkov) dan gisteren, voor de laatste twee wedstrijden. Het was weer prachtig weer. Onze eerste wedstrijd was tegen het Duitse SG Breidenburg, die blijkbaar ook een zware nacht hadden gehad en een paar minuten voor de wedstrijd aan kwamen. De wedstrijd begonnen we niet al te fanatiek, maar toen de wedstrijd eenmaal op gang kwam, liep het tot ieders verbazing beter dan verwacht en speelde we bijzonder goed voetbal onder deze omstandigheden. We presteerde het om deze wedstrijd met 4-0 te winnen. De Duitsers werden lichtelijk weg getikt en kregen alle hoeken van het veld te zien. Dit maakte het weekend af.

SG Breidenburg alle hoeken van t veld laten zien
Iedereen ontwaakte uit zijn trance. Toen de trainers ons vertelde waar we waren, was de pijp leeg en moesten we na een wedstrijd rust alweer aan de bak tegen het Franse ASCC Mariënthal. De wedstrijd liep niet zo soepel als de vorige. We verloren dan ook met een paar doelpuntjes tegen, 3-1. Na deze twee wedstrijden waren we uit gevoetbald voor het toernooi. Uiteindelijke eindigden we op een mooie 10e plaats van de 16.

vrije tijd in het hotel

 in de tram van en naar het centrum

Hoewel de accommodatie wel uitnodigde om langer te blijven, vertrokken we snel naar het hotel, voor een middag dutje. Om de winst op de Duitsers te vieren zijn we rond het avond eten natuurlijk weer Praag in gedoken en daar lekker gegeten en gedronken en een laatste keer Praag te bezichtigen bij daglicht.

Iedereen wil graag weer op tijd terug naar het hotel, om bij te slapen voor de lange terugreis.

Maandag

We werden fris wakker om half 10, we kleedde ons aan, maakte ons klaar en deden de koffers dicht. Daarna gingen we naar onderen om samen te ontbijten. Toen we klaar waren, gingen we nog een laatste keer naar boven om onze koffers te halen, omdat we om 10:00u moesten uitchecken. Nadat we de koffers achter in het busje of in de kofferbak van de auto’s hadden gelegd, vertrokken we om een uur of 11. Onder een mooi zonnetje, was het best een heel gezellige terugreis, met maar een paar files en dat maakte het alleen maar gezelliger en schoot het beter op, dan de heenreis.

stop onderweg naar huis

Om de 2 uur werd er gestopt om wat te eten en te drinken. Ook werd er nog even gestopt voor de Duitse grens in Tsjechië om te tanken en wat proviand voor onderweg in te slaan. Na een rit van 8 uur waren we terug bij de kantine van IVS. Een aantal spelers werden gelijk opgehaald. Ongeveer een half elftal is bij de Knwoar nog wat gaan eten. Het was een fantastisch weekend geweest!!!


Dit verslag is een verzameling verhalen opgesteld door de spelers van UBC JO-19