SVM 4 – URMONDIA 4 (0-3)

Aftrap 11.00 uur.

Nog een paar finales op weg naar het kampioenschap.
Zonder de geblesseerde Uri, Andrew en Kevin (die moest werken) traden we aan met de 4 kilo afgevallen Vlagger  en coach Tjeu als wisselspeler.

We begonnen goed aan de wedstrijd  en hadden het overwicht. Door de kleine overtredingen die SVM maakte kwam er een beetje ergernis en vergaten we te voetballen.
In die periode werd SVM ook een heel klein beetje gevaarlijk met hoge ballen voor het doel. Maar Leroy kwam geen enkele keer echt in gevaar en kon tussendoor rustig aan zijn literpak frisdrank lurken.
Toen vond Dino “het beest van de Bosporus” het genoeg en onze dribbelkoning zette op een “chuckie Lozano-achtige wijze” de achterhoede van de gastheren te kijk en rondde fraai af ,0-1. Dit was ook de ruststand.

Nadat John en Tjeuke de spreekwoordelijke puntjes op de i zetten in de rust gingen alle remmen los.
Na een geweldige pegel van Steven Rooney die werd gepakt door de keeper van SVM bleef die roerloos op de grond liggen. Bleek zijn vinger, waarmee hij het schot had gestopt, van zijn hand afgeschoten.
Vanmiddag om 17.00 uur bereikte mij het bericht dat zijn vinger is teruggevonden, via een amber alert, op het voetbalveld van VV Selfkant. Kun je nagaan hoe hard Steven op doel schoot.

Wij als U4 wensen de keeper van SVM veel beterschap.
Na 10 minuten werd er een reserve keeper geregeld en gingen we verder. De stand werd inmiddels verdubbeld naar 0-2 door een doelpunt van onze Sjoerrrrrrd. Een doelpunt “a la Gerd Muller” in zijn goede jaren .
Met de rug naar de keeper draaide hij als een volleerde ijsdanser weg van zijn tegen tegenstander en schoot de bal fraai binnen. Schijnbaar is de aanwezigheid van Sjoerrrds moeder al genoeg om hem te laten scoren…….. dus Mam tot a.s. zondag ! (met pompoenen en liedjes)
Nadat we nog zo een 5 tal dikke kansen onbenut lieten zag onze, in zijn blote pens vlaggende aanvoerder Jovi, dat het wel goed zat.
En met een schitterend doelpunt van opnieuw Sjoerrrrd,  binnenkant paal in de lange hoek werd de eindstand van 0-3 bereikt.
Ps:  Sjoerrrd….. Arjen Robben belde nog en vond de treffer ook wonderschoon.

Net als PSV en Fortuna  is U4 dus ook hard op weg naar het kampioenschap. Zodoende nodigen wij jullie ook allemaal uit om te komen kijken naar het Urmondia-talenten-team…… want het wordt weer eens tijd voor een feestje in Uermend .

John en Betsie maak jullie borst maar nat😁😁😁

Volgende week de uitwedstrijd tegen FC RIA 4 om 11.00 uur.

Verslag: Roy Jeuken.