U1…AL WEER NET NIET !

Op een frisse maar vooral ook regenachtige zondag moest U1 vol aan de bak in en tegen Amstenrade.

Menig Urmondiaan vond dat U1 meer punten moest hebben, maar de harde realiteit was: 1 punt tot nu toe. Heel anders dan onze tegenstander Amstenrade dat de volle 6 punten had gepakt de eerste twee wedstrijden.
Het begin op het kunstgras was voor Urmondia.

De trainer had de manschappen iets anders neergezet, wat resulteerde in een goede aanval na 2 minuten. Erwin werd gevonden en schoot keurig binnen….. helaas buitenspel.
Snel daarna kwam Urmondia goed door op rechts. De voorzet kon helaas niet worden binnen gewerkt.
Gaandeweg de eerste helft werd het niveau van de wedstrijd slechter. Urmondia kon moeilijk de bal in de ploeg houden en Amstenrade moest het ook hebben van fysieke arbeid en de rechtsbuiten die met links het balletje daar neerlegde waar hij hem wilde hebben.
De gevaarlijke situaties van de thuisploeg kwamen vanuit stilstaande situaties. Joey onze keeper was echter attent of de verdediging greep soms goed, en soms met kunst en vliegwerk in.
Ook bij Amstenrade was het soms onrustig achterin. Erwin won een duel van de laatste man waar ook de keeper bijkwam. Hij had de bal vrij voor het inschieten, maar het moest met links, vanuit niet de makkelijkste hoek.
De goal kwam er wel voor U1.
Weer was het Roel die de goal maakte. Lekker gepruts en gerommel achterin en nu ook nog met links…. die Roel toch.
Erwin kreeg in de eerste helft nog geel voor ‘praten’. Een belachelijke gele kaart overigens, want mag je niet aangeven…” scheids kom op eeey!?” Ook bij Amstenrade vielen kaarten, want daar werden de duimschroeven aangedraaid. Hamlap kreeg 2x een goeie schop te verwerken.
Rust.

Urmondia, op zoek naar de eerste driepunter, stond in het begin van de 2de helft onder druk. Echter kwamen de blauwwitten er snel uit en kon Maurice, Erwin bedienen die met zijn laatste wapenfeit (voor de blessure) de stand op 0-2 bracht. Melvin viel voor hem in.
Geen vuiltje aan de lucht hoopte Urmondia.
Helaas viel de aansluitingstreffer heel snel. Een scherpe corner caramboleerde er bij de eerste paal in. Dit was helaas het moment dat Amstenrade er een schepje bovenop gooide.
U1 stond met de rug tegen de muur en tot overmaat van ramp sneed de thuisploeg over rechts door onze verdediging, de bal kwam voor en….. 2-2.
Met nog 20 minuten op de klok leek dit alsnog volledig verkeerd te gaan.
Gelukkig toonde de ploeg karakter. Duels werden weer aangegaan en met een enkel slimmigheidje kwam de ploeg weer in de wedstrijd. Wat heet…… de grootste kans was er voor Maurice die na een goed duel alleen richting keeper mocht, maar helaas die kans niet kon afwerken.
Amstenrade werd vooral gevaarlijk uit corners, waar ze er een handvol van kregen.
Op het eind leek het winnende doelpunt voor Urmondia nog te vallen. Maar met 3 Urmondianen en een scrimmage voor de goal van de thuisploeg viel dat doelpunt helaas niet.
Een vrije trap van Randy in de laatste minuut ging helaas over.
Ook in deze wedstrijd zal het gevoel er zijn van….”waarom winnen we niet?”
Van de andere kant: Je had ook met lege handen kunnen staan. Volgende week moet het dan maar gebeuren!
Tegenstander is dan KCC’13 dat Havantia wist te bedwingen (2-1)

Verslag: Rob Janssen