UBC JO15-1 OP 1STE PLAATS BEKERPOULE

Wedstrijdverslag UBC JO15-1 – Sportclub Jekerdal JO15-2

Sportclub Jekerdal was onze laatste tegenstander in de eerste poulefase van de bekercompetitie. We wisten op voorhand dat het geen eenvoudige wedstrijd ging worden zoals de eerste 2 bekerwedstrijden en de eerste competitiewedstrijd. Onze tegenstander van vandaag speelt in de tweede klasse en mocht daarom al niet onderschat worden. Ze hadden hun eerste competitiewedstrijd weliswaar met 12-1 verloren maar dat wil vooraf niks zeggen. Aan de andere kant stond er van ons uit niks meer op het spel, want de eerste plaats in de bekerpoule kon ons niet meer ontgaan. We konden dus vrij uit spelen. Vanwege ziekte, blessure en schoolkamp moesten we vandaag 4 spelers missen. Gelukkig vonden we in Daan, Tjeu, Timo en Daniek spelers die bereid waren om ons te helpen, waarvoor dank.

We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling: Joost (K), Tjeu (LV), Ferry (CV), Rolf (RV), Ryan (LM), Bodhi (VM), Sem (AM), Jelle (RM), Sim (LA), Xander (CA) en Loek (RA) (afkortingen zijn voor de kenners ;).

Sportclub Jekerdal mocht aftrappen maar kon de bal niet lang in de ploeg houden. We konden vaak de bal terugveroveren door druk te zetten en zo fouten af te dwingen bij de tegenstander. Echter in balbezit vonden we geen rust om elkaar goed aan te spelen. Vaak werd de bal in een keer direct weg getrapt en daardoor kwamen de pases niet goed aan. Het eerste gedeelte van de eerste helft bleef dit beeld vertonen.
We hadden wel een soort van overwicht maar niet door balbezit maar door de tegenstander onder druk te zetten bij balbezit. Daarnaast had onze verdediging weinig moeite om de aanvalspogingen van Jekerdal te onderscheppen.
De eerste 15 minuten was er weinig gevaar bij beide goalen. Langzaam begon ons spel te veranderen en werd er meer op balbezit gespeeld. In de 20ste minuut zorgde dit voor 2 mogelijkheden voor Daan die kort na elkaar 2 keer werd bediend door respectievelijk Xander en Jelle. Beide keren kreeg Daan weinig tijd en werd er door de verdediging van Jekerdal goed ingegrepen. Dit moment was echter een keerpunt in de wedstrijd. Vanaf dat moment konden we meer controleren vanuit balbezit. Het was allemaal nog niet nauwkeurig maar we konden voor meer gevaar zorgen. De tegenstander werd nu meer naar zijn eigen helft gedrukt. Even later was het Sem die de bal onderschepte op het middenveld, richting goal dribbelde en vanaf 18 meter het doel trof 1-0. We konden het betere spel vasthouden en het was in de 24ste minuut toen Timo die vanaf rechts een voorzet gaf die bij Xander terecht kwam die vervolgens van dichtbij de 2-0 liet aantekenen.

In de rust hebben we de nadruk gelegd op de rust in balbezit wat vandaag een stuk minder goed was dan afgelopen zaterdag. Maar goed het was vandaag ook een tegenstander van een ander kaliber, die ons ook onder druk zette en ons daardoor minder tijd gaf om de bal aan te nemen en te pasen. Desondanks waren we heel tevreden over de controle die we hadden over de wedstrijd en de inzet die op de mat werd gelegd.

De tweede helft werd een herhaling van de start van de eerste helft. De rust en nauwkeurigheid ontbrak in onze combinaties waardoor er weinig goed gecombineerde aanvallen werden opgezet. We vervielen snel in de lange ballen wat meer op countervoetbal leek. Het bleef in de tweede helft lang rustig voor beide goalen. Af en toe waren er kleine mogelijkheden van onze aanval, maar dit werd goed verdedigd door Jekerdal. Je kon goed merken dat de tegenstander gewend is om op een hoger niveau te voetballen, want de aanvallen van ons werden regelmatig slim onderbroken door even een shirtje vast te pakken of een “professionele” overtreding te maken. Volgens ons zat er zelf een keer de “hand van God” bij om een voorzet van ons te stoppen. Pas laat in de tweede helft konden we het verschil nog iets groter maken toen Rolf een voorzet gaf naar Xander en deze de eindstand aantekende van 3-0.

Het was vandaag misschien geen goede wedstrijd qua voetballen, maar rekening houdend met een tweede klas tegenstander en de manier waarop we de wedstrijd gecontroleerd hebben, mogen we trots zijn op onze jongens met de geleverde prestatie!!

Peter Brouns