URMONDIA 1-RKBSV 1 (2-4)

-PITTIGE PARTIJ-

Na verwoestende uithaal tegen Eikenderveld moesten de blauwwitten afgelopen zondag voor een uitwedstrijd richting zuiden Ubachsberg. De weersomstandigheden voorspelden niet veel goeds. Op het mooie sportcomplex trad Urmondia aan zonder de verrassing van de vorige partij Slama Soulou die ’s-morgens geblesseerd raakte.
Al direct in de beginfase zetten de gastheren Urmondia onder druk hetgeen in de prille beginfase al resultaat opleverde, 1-0. De druk liet niet af en onze doelman Joey kon vol aan de bak. Na een kwartiertje liet de aanvalslust van RKBSV na. Helaas moest de prima ingrijpende Joey het veld verlaten wegens een vingerblessure. Hij werd prima vervangen door Rob Janssen.
Urmondia kwam beter in zijn spel hetgeen niet betekende dat de kwaliteit steeg. Veel balverlies, verkeerde passes, onnodige overtredingen…enfin een typische 5de klasse partij. Toch wist Urmondia binnen 20 minuten al de gelijkmaker te scoren, 1-1. William Hendrix maakte zijn 1ste voor blauw-wit.
Erwin gaf de gasten een beetje lucht door Urmondia op voorsprong te zetten, 1-2.
Maurice Hamstra, die zich langzaam ontpopt als het goudhaantje van Urmondia, zette nog voor rust Urmondia op een veilige 1-3 voorsprong.
In de wetenschap dat men in voorafgaande wedstrijden al 2 keer een zeker lijkende overwinning uit handen had gegeven ging men in conclaaf onder het genot van een kopje thee.

De beginfase van de 2de helft ( 5de minuut) gaf een zelfde beeld als de 1ste helft. RKBSV ging volop in de aanval en maakte al rap de aansluitingstreffer, 2-3.
Zou het weer gaan gebeuren ?
De wederzijdse irritaties groeiden, alsmede de overtredingen.
Roy Jeuken liet zich verleiden tot een onnodige zware tackle en kreeg prompt rood.
Het was weer Maurice Hamstra die aan alle twijfel een einde maakte en de verlossende 2-4 op het scorebord deed aantekenen.
Na 2 verliezen, 2 gelijkspelen en 2 overwinningen is Urmondia opgeschoven naar de middenmoot.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Abdissenbosch.
Het is te hopen dat de geblesseerden, Joey en Slama, dan weer fit van de partij zijn.

Verslag: Hen Breuls