URMONDIA 1 – AMSTENRADE 1 (3-1)

Urmondia trad onder een mooi lentezonnetje aan tegen de nummer 3 van de ranglijst Amstenrade. De gasten uit Amstenrade maken nog kans op een periodetitel en kunnen ook op basis van de plaats op de ranglijst nog aanspraak maken op de nacompetitie.

In de eerste vijftien minuten van de partij was het verschil tussen de nummer 3 en de nummer 10 van de ranglijst niet te ontdekken. Urmondia was zelfs de betere ploeg en Maurice Hamstra liet na vijf minuten met een ziedend schot, dat de paal schampte, zien dat hij er ook was.
In de 8ste minuut van de partij kwam een Amstenrade-aanvaller oog in oog te staan met Urmondia-doelman Joey. De laatste voorkwam dat het tot een score kwam.
Nadat Erwin Suntjens een mooie actie van Randy Verhulst niet wist af te ronden, was het in de 16de minuut van de wedstrijd toch raak. Een verdediger van Amstenrade maakte hands, volgens de thuisclub-supporters binnen de 16 meter,  maar scheidsrechter de Vries besliste dat de overtreding op de rand van de 16 meter was gemaakt.
Randy Verhulst ontfermde zich over de toegekende vrije trap en zijn pegel vloog in het dak van het doel (1-0).
De Amstenrade-doelman Sebastian Wetzels heeft de bal alleen tegen het net horen suizen.
Urmondia moest vervolgens, helaas een wissel toepassen. Marco Croonen moest wegens een blessure het veld verlaten. Hij speelde een goede partij aan de rechterflank waarlangs menige Urmondia-aanval liep. William Hendriks was zijn vervanger. Na de wissel nam Amstenrade langzaam maar zeker het initiatief over en de blauw-witten werden in de verdediging gedrongen.
Echte kansen voor de gasten waren er eigenlijk niet te noteren. Daarom was het zo jammer dat in de laatste minuut van de eerste helft Jos Moelands aan de achterlijn knullig balverlies leed.
De hieruit voortkomende voorzet werd vervolgens door een van de spitsen in een doelpunt omgezet, 1-1.

Na de rust, waarin Melvin Schmitz als vervanger voor Erwin Suntjens aantrad, begonnen de gasten vanaf het begin druk te zetten.
Urmondia moest met de rug tegen de muur en kwam er nauwelijks uit. Men mocht van geluk spreken dat een van de verdedigers net op tijd redding bracht toen Amstenrade-middenvelder Cas Hanssen de bal voor het inschieten had. Bij een van de spaarzame ontsnappingen soleerde Randy Verhulst knap door de verdediging van de gasten. Hij scoorde de 2-1, door met een listig schot de Amstenrade-goalie te verschalken.
Na deze treffer nam de druk van de gasten nog meer toe zonder veel echte kansen te creëren.  In de 38ste minuut kwam invaller Pim Dols in een uitstekende scoringspositie. Dit na een schitterende pass van Rene Schmeits. Gelukkig voor de thuisploeg ging zijn schot voorlangs.
Rob Janssen was ondertussen Koen Rademakers komen vervangen.
In de daaropvolgende tegenaanval wist William Hendriks zich aan zijn directe tegenstander te ontworstelen en stevende hij af op de gastendoelman. Deze kon met een goede reactie voorkomen dat William zou scoren. De afgeslagen bal werd vervolgens door de attente Maurice Hamstra tot veler verrassing in het doel gekopt (3-1).
Het slotoffensief van de Amstenradenaren had geen succes meer.

Urmondia wist met deze prestatie, die tot stand kwam door een goede teaminzet en individuele kwaliteit, het geschonden blazoen door de vele nederlagen en de positie op de ranglijst enigszins op te poetsen.

Volgende week moet de ploeg weer thuis aantreden tegen RKSVB uit Ubachsberg.

Verslag: Harm Salemink