URMONDIA 1 – BORN 1 (0-1)

Urmondia moest vandaag tegen Born winnen om zicht te houden op handhaving in de vierde klasse C. De vraag was of de blauwwitten na de Carnaval nieuwe wilskracht hadden gekregen onder de nieuwe trainer Pascal Reijans.
De start van de thuisploeg was veelbelovend. Via de rechterkant stoomde Joep Westbroek regelmatig op. De blauwwitten veroverden een lichte veldmeerderheid. De eerste mogelijkheid was voor Vincent Borger die bediend werd door Roy Demandt, maar zijn schot werd door Prince Kwnkye-Pong onschadelijk gemaakt. Een vrije trap van Randy Verhulst werd door even later door vriend en vijand gemist.
Na een half uur spelen nam Born onverwacht de leiding. Uit een vrije trap werd de bal fraai ingekopt. Na dit doelpunt verloor de thuisploeg de controle over de wedstrijd.
Het spel werd steeds rommeliger. Er werd veel balverlies geleden en er werd weinig rust in het spel gebracht. De opbouw van achteruit verliep steeds moeilijker.
De vraag was of na de thee de thuisploeg het roer nog om kon gooien en met de wind in de rug de gasten onder druk kon zetten.
De eerste twintig minuten van de 2e helft gaven echter hetzelfde beeld te zien als het laatste kwartier van de eerste helft. Dat was teleurstellend.
De eerste mogelijkheid voor Urmondia was voor de ingevallen Jos Moelands, die klaar stond om de afgeslagen vrije trap van Randy Verhulst af te ronden. Helaas ging zijn poging naast het doel. Direct hierna een counter van de gasten waarbij gelukkig voor de Urmondianen de bal over de lat van Nicky vloog nadat de Born spits de voorzet van zijn medespeler in een keer uit de lucht op zijn schoen nam. Even later redde Dennis Croonen de thuisploeg door met een sliding een zeker schijnend doelpunt te voorkomen. De daaropvolgende corner van de gasten werd voorlangs gekopt.
Aan de andere kant redde de Born doelman twee keer uitstekend op twee afstandsschoten van Rick van de Gugten.
Kort voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Born de kans om aan alle onzekerheid een einde te maken, maar de Born speler schoof, vrij voor doelman Nicky Kohlen de bal naast de verkeerde kant van de paal. De scheidsrechter liet nog geruime tijd doorspelen, maar Urmondia was niet bij machte om een echte kans te creëren. De spelers die het elftal moeten dragen haalden vandaag jammer genoeg niet hun niveau. Door de overwinning van Roosteren is de afstand naar deze ploeg opgelopen naar 4 punten, terwijl Urmondia ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Wil Urmondia degradatie nog ontlopen dan zullen de komende wedstrijden gewonnen moeten worden.
Hopelijk krijgt Pascal Reijans ploeg nog op de rit en krijgt de ploeg het benodigde zelfvertrouwen terug,
Volgende wedstrijd weer een nieuwe kans, thuis tegen OVCS.

Verslag: Harm Salemink

img_2734 img_2733 img_2732 img_2731