URMONDIA 1 – DOENRADE 1

In de eerste wedstrijd na de winterstop en 2 weken voor de carnaval was de tegenstander van vandaag Doenrade. De ploeg stond op de 5e plaats van de ranglijst, maar had een wedstrijd meer gespeeld dan de thuisploeg. Urmondia kon bij een overwinning op gelijke hoogte komen met Doenrade. De vraag was of dit zou lukken.

Ter gelegenheid van het a.s. Carnaval was CV de Waterratte te gast met in hun midden prins Nico de 3e en jeugdprins Kyan de 1e. Zij hebben de aftrap verricht.

Naast Doenrade waren ook het veld, de wind en de bal tegenstanders van de thuisploeg, want Urmondia kwam maar niet op gang in de eerste helft. De blauwwitten werden door de gasten op eigen helft teruggedrongen. Maar Doenrade was ook feller en voetballend net iets minder slecht. Daarnaast hadden ze in Lars Pieters een afmaker.
In de 17e minuut namen de gasten de leiding uit een corner waarbij de hele Urmondia defensie stond toe te kijken. Van deze aarzeling profiteerde Lars Pieters door de bal in het Urmondia net te plaatsen (0-1).
In de 28e minuut tilde Lars Pieters de score naar 0-2 door vanaf 30 meter de bal in het verlaten Urmondia doel te plaatsen. Vooraf had weer knullig balverlies plaats gevonden in de Urmondia-gelederen. Juanito Janssen kon in eerste instantie nog redding brengen, maar moest hiervoor ver zijn doel uitkomen. De rebound was dus een prooi voor Lars Pieters.
Na het 2e doelpunt nam de thuisploeg meer initiatief, maar veel verder dan enkele speldenprikken kwam het in eerste instantie niet.
In de 38e minuut kreeg de thuisploeg van scheidsrechter Sieben, bijna 80 jaar oud, een penalty toegekend nadat Nolan Alma door de Doenrade keeper bij de enkels was gepakt.
Het duurde enige tijd voordat de strafschop genomen kon worden, omdat de Doenrade goalie zich bij de actie had geblesseerd. Blijkbaar had de blessurebehandeling hem zo goed gedaan dat hij de penalty van Maurice Hamstra kon keren.
Kort voor het rustsignaal kregen de blauwwitten nog een goede mogelijkheid, maar Koen Rademakers raakte de voorzet van Maurice Hamstra maar half en de rebound werd door Nolan Alma over het vijandelijke doel geschoten.

Na de thee nam Urmondia een veldoverwicht door de steun van de wind.
De kansen voor de thuisploeg waren echter op een hand te tellen. Roel Wagemans had pech toen na een fraaie een-twee zijn schot via de handen van de keeper tegen de paal belandde. Even later kende een schot van Roy Demandt geen genade in de ogen van de goed keepende doelman van de gasten.
En zoals zo vaak in het voetbal dan valt de goal aan de andere kant en weer was het Lars Pieters die als een duveltje uit een doosje ter plekke was om de voorzet in te tikken. Even later kreeg hij een verdiende publiekswissel.
Ook Bart Knols voerde enkele wissels uit, maar die hadden helaas niet het gewenste effect.
In de 90ste minuut maakten de gasten de afstraffing compleet door de 0-4 te scoren door Lorenzo Boer.

De goed leidende scheidsrechter Sieben floot direct hierna voor het einde.
Door deze nederlaag heeft Urmondia een einde gemaakt aan een goede serie voor de winterstop en de afstand tot de top van de ranglijst (wellicht) onoverbrugbaar gemaakt. Maar het meest teleurstellende voor de aanwezige supporters was het ontstellende zwakke voetbal.

Hopelijk volgende week beter.

Verslag: Harm Salemink