URMONDIA 1 – FC RIA 1 (1-2)

fc-ria-6Strak blauwe lucht, lekker zonnetje en de nummer 2 van de competitie op bezoek.
U1 moet de punten halen dus de verwachting was een tot op het bot gemotiveerde thuisploeg.
Urmondia begint voortvarend aan de wedstrijd en zet FC Ria onder druk. Dit openingsoffensief zorgt niet meteen voor grote kansen maar de toon is gezet.
Onder druk van de Urmondia voorwaartsen verliest de laatste linie de bal. Randy kan doorlopen richting de goal. Op het moment van de uithaal/voorzet stuiterde de bal echter vervelend op zodat de grote mogelijkheid verloren gaat.
Niet veel later een tweede geweldige kans als de bal vanaf links voorkomt en Kevin de bal erin kan volleren…. echter  die inzet vliegt over.
Urmondia voelt dat er wat te halen is en valt naar hartenlust aan. Uiteraard laat Ria zich ook zo nu en dan gevaarlijk zien en heeft Danny een overtreding nodig om de sterk spelende nummer 7 van Ria in toom te houden. De toegekende vrije trap word gevaarlijk ingebracht en binnen gewerkt, 0-1.
De teleurstelling is groot want hoe kun je na zo een begin toch achterstaan?
Urmondia recht de rug en binnen no time word Vincent diep gestuurd en komt hij als winnaar uit het duel met de keeper en laatste man. Iedereen veert al op…. echter schiet Vincent de bal tegen de paal en niet in het doel.
In het vervolg nemen ook nog Randy en Roel het doel onder vuur met gevaarlijke schoten, die helaas net de precisie ontbraken.
In al het venijn en geraas is Putje iets te enthousiast wat resulteert in een gele kaart. Hierop wordt uit voorzorg meteen Joep in het veld gebracht.
Vlak voor rust schreeuwt Urmondia moord en brand nadat een duidelijke overtreding op Vincent niet de penalty oplevert die gegeven zou moeten worden.
Al met al een prima eerste helft maar helaas wel wederom een achterstand.

De 2de helft gaat van start en Urmondia gaat door, waar het was gebleven. Nu krijgt Urmondia wel loon naar werken, als Vincent kort na de thee knap wegdraait en met links de verre hoek vind 1-1.
Lang kan Urmondia niet genieten van de voorsprong. In een wedstrijd die lekker op en neer gaat krijgt ook Ria mogelijkheden.
Na een klein uurtje spelen nemen de gasten tegen de verhouding in de leiding. Na een aanval over de linkerkant word de spits gevonden die netjes afrond met een volley , 1-2.
Urmondia toont wederom veerkracht en doet er werkelijk alles aan om de score minimaal gelijk te trekken.
Ondanks enkele mogelijkheden en een dot van een kans voor Kevin gaat de bal niet meer in het netje.
Zoals wel vaker in het voetbal: wel de complimenten maar niet de punten en laten we die nu net zo hard nodig hebben.

Kortom de laatste 5 wedstrijden moet alles uit de kast gehaald worden om de benodigde punten binnen te harken.
Om te beginnen……komende zondag thuis. Weer een zware partij tegen Haslou.

Verslag: Rob Janssen.

fc-ria-1 fc-ria-3 fc-ria-4 fc-ria-7 fc-ria-8 fc-ria-9 fc-ria-11 fc-ria-13 fc-ria-15 fc-ria-16 fc-ria-17 fc-ria-18 fc-ria-22 fc-ria-23 fc-ria-24