URMONDIA 1 – HASLOU 1 (0-1)

uh-10

In de derby tegen Haslou was het voor de Urmondianen de laatste strohalm om bij een overwinning de achterstand met OVCS te dichten tot een punt… als de Sittardenaren het onderspit zouden delven tegen Armada. Dat laatste gebeurde, want OVCS verloor met 1-3. Maar de blauwwitten gingen helaas ten onder tegen de mannen uit Elsloo.
In de eerste helft gebeurde heel lang niet veel bijzonders. Het was geen al te beste partij en in dat opzicht hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht.
De eerste grote kans van het duel was voor Vincent Borger die door Roel Wagemans diep werd gestuurd en zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien.
Helaas voor de thuisploeg ging zijn schot naast het doel.
In het laatste gedeelte van de eerste helft veroverde Urmondia een veldmeerderheid en zette het de zwartwitten steeds meer onder druk. Haslou bleef echter met stug verdedigen goed overeind en de Urmondianen werden in hun doelpogingen steeds weer geblokkeerd door een been van een van de Haslou verdedigers.
Doelpogingen van de zijde van de blauwwitten kwamen van Vincent Borger, Randy Verhulst en Rick van de Gugten. Maar zoals gezegd, telkens was er een sta- in- de- weg in de vorm van een zwartwitte verdediger.
Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Na de rust bracht de ingevallen Sjef Ummels over de rechterzijde van Haslou meer schwung in de aanval van de gasten, wat tot de nodige gevaarlijke situaties voor het Urmondiadoel leidde.
Bij een van deze aanvallen ontstond een situatie die veel discussie in beide supporterskampen veroorzaakte.
Keeper Nicky Kohlen van de thuisclub reageerde ietwat laat op een bal die voor hem opstuitte. Daarbij bewoog ook het doelnet en de vraag was nu:….. raakte de bal het doelnet of waren het de handen van de keeper ? De scheidsrechter die eerst tot doelpunt had besloten keurde op advies van grensrechter Jean Wagemans alsnog de goal af, wat tot woedende reacties bij de gasten leidde. Helaas was geen doellijn-technologie aanwezig om definitief uitsluitsel te geven. Navraag bij de achter het doel van de Urmondia-doelman zittende supporters leverde op dat de bal niet tegen het net was gekomen en ook niet de lijn was gepasseerd. “Hiermee moeten we het doen”, zou de rijdende rechter zeggen.
Na dit voorval ontwikkelde zich een levendige wedstrijd waarbij beide ploegen echt gingen strijden voor de overwinning.
Aan Urmondia-zijde hadden Roel Wagemans (met het hoofd) en Randy Verhulst (met de voet) beiden na een voorzet van Vincent Borger de thuisclub op 1-0 moeten zetten, maar beide spelers faalden. Even later reageerde keeper Mike Salden goed op een schot uit de draai van Kevin Scholte. Aan de andere kant moest Roger Brull aan de noodrem trekken toen een Haslou aanvaller dreigde door te breken. Roger mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter het bij een gele kaart hield.
Even later moest Nicky Kohlen zich strekken bij een mooi strak schot van een Haslou aanvaller.
5 minuten voor het einde kwam, na een counter van de gasten, Lars van Lienen in een goede schietpositie en tegen zijn strakke schot had Nicky Kohlen geen verweer (0-1).
Evenals tegen FC RIA bleef de thuisploeg wederom met lege handen achter. De ploeg was niet de mindere van Haslou, maar heeft op dit moment geen killer in huis die de bal in het net van de tegenstander weet te deponeren.

Zoals in aanhef gezegd leed directe concurrent OVCS ook een nederlaag. Maar er zijn nog maar 4 wedstrijden om dit recht te zetten. Een moeilijk opgave voor trainer Pascal Reijans en zijn ploeg.

A.s. zondag mogen de blauwwitten het nogmaals proberen, uit tegen Armada (14.30 uur)

Verslag: Harm Salemink.

uh-1 uh-2 uh-5 uh-6 uh-7 uh-8  uh-12 uh-14 uh-16 uh-18 uh-20 uh-22 uh-24