URMONDIA 1 – HAVANTIA 1 (1-1)

Urmondia trad op een prachtige zondagmiddag aan tegen Havantia uit Meers. De zwartwitten stonden een na laatste op de ranglijst. Havantia heeft als vereniging besloten te gaan stoppen. Het is dus de laatste keer dat de teams van Urmondia en Havantia tegen elkaar in het veld komen, een historische wedstrijd dus. Jammer dat een roemruchte vereniging, welke in de 70er jaren 3e klasse speelde, gaat verdwijnen.

Urmondia doet het de laatste weken niet goed. Recent nog een 4-0 nederlaag tegen Rimburg.
In de eerste helft van de partij waren de beste kansen voor de gasten uit Meers, die niet in hun traditionele outfit speelden, maar in rood zwart.
Zo had Ralph Hensgens pech dat een schot, vanaf de rand van de 16 meter, via de lat over het doel verdween.
Aan de ander kante miste Randy Verhulst een geweldige mogelijkheid, na een goede voorbereiding van Maurice Hamstra, maar zijn uithaal ging naast en over. De bal had minimaal tussen de palen moeten komen.
Doelman Juanito Janssen had niet over geluk te klagen toen een kopbal van een de Havantia voorwaartsen via zijn handen door de deklat werd gekeerd.
Zo bleef het tot aan de rust dubbelblank en hadden de supporters maar weinig te genieten van de blauwwitten, die er niet veel van bakten. Wel kan voor beide partijen als excuus aangevoerd worden dat het speelveld niet echt een biljartlaken was. Het hobbelige veld legde veelal een gebrek aan techniek bloot.

Na de rust nam Urmondia aanvankelijk het initiatief en dat leidde direct tot de openingstreffer. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Randy Verhulst die dit keer de bal vol raakte. Zijn strakke schot sloeg onhoudbaar voor doelman Bob Meulenberg tegen de touwen, (1-0).
Urmondia kon het initiatief niet echt voortzetten en maakte een vermoeide indruk. De ingelaste drinkpauzes konden daar geen echte verandering in brengen. Het duurde tot de 35e minuut van de tweede helft vooraleer een echte tweede kans te noteren viel.
Randy Verhulst kwam via een mooie steekpass van Nolan Alma oog in oog met de Havantia-goalie te staan. Bob Meulenberg wist voor de zwart-witten te voorkomen dat Randy de score kon verdubbelen.
Havantia bleef vechten voor een beter resultaat en was in de duels doorgaans wat feller. Dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van spits Brian Horbach, scoorde invaller Chris Hendriks met een prachtig schot in de kruising van het Urmondia doel (1-1).
Met deze gelijke stand konden beide partijen tevreden zijn toen de rustig leidende scheidsrechter Cruz voor het einde floot.
Urmondia blijft met dit resultaat in de middenmoot en er is nog maar weinig of geen kans op een eventuele na-competitie plaats.

Komend weekend weer een dubbel programma:
Donderdag a.s. uit tegen KCC’13 om 18.30 uur.
Zondag uit tegen Doenrade om 14.30 uur.

Verslag: Harm Salemink.