URMONDIA 1 – JABEEK 1 (4-1)

Urmondia trad onder prachtige omstandigheden aan tegen Jabeek, dat met 2 ex Urmondianen (Glenn Meeks en Rick van de Gugten) in de gelederen op de 5e plaats van de ranglijst stond. De resultaten van de Blauwwitten van de laatste wedstrijden was, zacht gezegd, niet om over naar huis te schrijven. Wellicht ook de reden dat een aantal supporters het lieten afweten. Of of was het wellicht de concurrentie van Luik-Bastenaken-Luik ?.

De Blauwwitten begonnen dit maal fris en fruitig aan het duel en dat leverde al gauw resultaat op. Nadat  2 maal door respectievelijk Randy Verhulst en Nolan Alma de bal nipt werd gemist kon Maurice Hamstra de score openen na een mooie dieptepass van Randy Verhulst (1-0).
Urmondia bleef daarna kansen creëren. Maar het duurde tot de 30e minuut alvorens Nolan Alma na, wederom een mooie dieptepass van Randy Verhulst, de keeper van Jabeek wist te passeren, 2-0 .

Jabeek wist hier maar weinig tegenover te stellen. In de 35e minuut ontsnapte Urmondia aan een tegentreffer toen Bram Martens van de geel-zwarten na een uitstekende steekpass vrij voor doelman Juanito Janssen kwam te staan. Maar zijn poging ging (gelukkig) naast het doel. De daaropvolgende Urmondia-aanval leverde de gewenst 3-0 voorsprong op. Een mooie voorzet van Roy Demandt werd door Maurice Hamstra fraai met het hoofd afgerond.
Louis Demandt zal tevreden zijn geweest.
De thuisploeg kreeg hierna nog de nodige kansen, maar wist deze niet te verzilveren, zodat de rust inging met een 3-0 voorsprong voor Urmondia.

Na de thee begonnen de gasten de Urmondia-verdediging onder druk te zetten. Het was aan de goed keepende Juanito Janssen te danken dat de Jabeekenaren niet tot score kwamen. Uiteindelijk moest ook Juanito capituleren, na een kopbal van aanvoerder Jeroen Raets, 3-1.
Na dit doelpunt begon Urmondia langzamerhand weer iets terug te doen. De counters waren echter spaarzaam. Uit een van deze tegenaanvallen kwam de bal bij Roy Demandt die als rechtsback mee opgerukt was. Weer leverde Roy de perfecte voorzet af die dit keer door Randy Verhulst doeltreffend met het hoofd werd afgerond, 4-1. Louis Demandt liep te glunderen.

Met de 4-1 was de wedstrijd beslist en gebeurde er niet zoveel meer.
De goed leidende jeugdige scheidsrechter Janssen floot dan ook op tijd af met zijn laatste fluitsignaal.

Voor het komende weekend wacht Urmondia nog een pittig programma.
Donderdag (26/4) de thuiswedstrijd tegen Abdissenbosch, momenteel 4de op de ranglijst, 19.00 uur.
Zondag de thuiswedstrijd tegen Amstenrade, 2de in de stand, 14.30 uur.

Hopelijk weten de vaste supporters de weg weer te vinden naar het Urmondiacomplex.

Verslag: Harm Salemink