URMONDIA 1 – KCC’13 1 (2-4)

Urmondia moest op zondag 15 oktober 2017 op een zomerse oktoberdag aantreden tegen KCC 13 uit het Heerlense stadsdeel Meezenbroek/Schaesbergerveld. KCC 13 is een club die ontstaan is uit de voormalige bekende verenigingen KEV en Coriovallum en is een wederopstanding nadat deze verenigingen eerder al waren gefuseerd las MSP.

Urmondia had in de eerste helft een veldoverwicht en kreeg ook de eerste kansen via Maurice Hamstra die tot twee keer toe via een steekpass van Randy Verhulst in stelling werd gebracht. De eerste keer werd de kopbal van Maurice uit de doelmond gekopt door een toegesnelde KCC verdediger en de tweede keer ging zijn diagonale schot voorlangs. De scheidsrechter gaf na ongeveer een half uur spelen het sein tot een drinkpauze. Blijkbaar waren de motoren van de spelers bij deze zomerse temperaturen aan een verkoeling toe. Wat hier ook van zij, de verfrissing had een goede uitwerking op de Urmondianen. Wederom bracht Randy Verhulst Maurice Hamstra in een goede scoringspositie en ditmaal rondde de spits voortreffelijk af (1-0). Urmondia verzuimde vervolgens de trekker over te halen en werd hiervoor kort voor rust gestraft. De ploeg moest de onverdiende tegentreffer incasseren. Uit een vrije trap scoorden de gasten met een kopbal de 1-1. Het vlagsignaal van grensrechter Jean Wagemans werd door de, verder goed leidende scheidsrechter, genegeerd. Na deze tegenslag kreeg de thuisploeg nog 2 goede mogelijkheden om toch nog met een voorsprong te gaan rusten, doch Nolan Alma als ook Maurice Hamstra hadden hun vizier niet goed gericht staan. Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand waarbij gezegd dient te worden dat de thuisploeg al twee wissels had ingezet wegens blessures van Roy Jeuken en William Hendriks.

Na de thee kregen de gasten binnen vijf minuten 2 identieke kansen en de tweede kans liet de snelle spits Dennis Verdonkschot niet aan zich voorbijgaan en via de binnenkant van de paal liet hij Urmondia-keeper Juanito Janssen kansloos (1-2).
Urmondia was door deze tegenslag van de kaart en liet het initiatief over aan KCC 13. De invallers voor de geblesseerde spelers waren helaas geen verbetering. Een extra tegenvaller was vervolgens het uitvallen van Roger Brull. Daardoor moest Roel Wagemans een linie naar achteren schuiven, aangezien invaller Melvin Schmitz in de spits van de aanval werd gepositioneerd. Halverwege de tweede helft werd nogmaals een drinkpauze gehouden. Maar in tegenstelling tot de eerste helft had deze een louterende werking op de ploeg uit Heerlen. In korte tijd werd door Wesley Puts en Dennis Verdonkschot de stand naar 1-4 getild. Bij het laatste doelpunt stonden 4 Urmondia-verdedigers bij de KCC-spits, maar verzuimden adequaat in te grijpen.
Maurice Hamstra gaf kort voor het einde van de partij de stand een wat draaglijker aanzien door de 2-4 op het scorebord te zetten.
Urmondia wacht dus nog steeds op de eerste (thuis)overwinning. Wellicht volgende week tegen Eikenderveld?

Verslag: Harm Salemink