URMONDIA 1 – OVCS 1 (3-0)

Onder ideale weersomstandigheden maar wel op een zeer hobbelig veld trad Urmondia vandaag aan tegen OVCS uit Ophoven-Sittard. De Sittardenaren hadden de laatste wedstrijden de nodige punten gepakt daar waar Urmondia ze had laten liggen. Het was de grote vraag of interim trainer Pascal Reijans zijn manschappen op het goede spoor had kunnen zetten om de laatste strohalm te grijpen.

De eerste de beste aanval van de thuisploeg via een dieptepass van Vincent Borger op Randy Verhulst leverde gelijk gevaar op. De voorzet van Randy kon door spits Kevin Scholte helaas niet tot een doelpunt verwerkt worden.

Het spel van de thuisploeg en ook van de gasten kenmerkte zich door veel onrust. De bal kon moeilijk in de ploeg worden gehouden. Gelukkig voor Urmondia leed OVCS aan hetzelfde euvel. De roodzwarten waren slechts gevaarlijk bij corners en vrije trappen, maar creëerden geen enkele uitgespeelde kans. De 2e gevaarlijke combinatie van Urmondia was wel raak. Nu was het Randy die Vincent de ruimte instuurde. Vincent omspeelde enkele roodzwarten en legde vervolgens de bal panklaar voor Kevin Scholte die met een mooie stift de 1-0 in het net deponeerde.

Na de thee was hetzelfde spelbeeld te zien. Beide ploegen waren zeer slordig aan de bal. Urmondia speelde wel met de wil om te winnen, met veel inzet, maar vaak ook met te weinig overleg. Een uitzondering deed zich voor in de 20e minuut van de 2e helft toen Robin Vranken een aanval van OVCS onderschepte en zich gelijk inschakelde voor de counter. Randy Verhulst gaf op het juiste moment de bal weer door aan Robin die de bal in plaats van te schieten breed legde op de voor Kevin Scholte ingevallen Rick van de Gugten. Die zei…” dank je wel voor dit cadeautje” (2-0). Kort na dit doelpunt kreeg Rick nogmaals een cadeau aangeboden. Dit keer van de keeper van de roodzwarten. Rick kreeg de bal in de voeten gespeeld en hoefde simpel de bal in het verlaten doel te plaatsen, 3-0.

Tussendoor had er nog een incident plaats gevonden waarbij zowel de rechtsback van de gasten als Urmondia-grensrechter Jean Wagemans het speelveld moesten verlaten.

Even dreigde de partij te ontsporen, maar gelukkig hielden de partijen, als ook de scheidsrechter, het hoofd koel en kon de wedstrijd normaal worden uitgespeeld.

Als Urmondia met dezelfde strijdlust en iets meer zelfvertrouwen en rust aan de volgende uitklus tegen RKDFC begint, dan gloort toch wat meer hoop aan de horizon.

Verslag: Harm Salemink

u1-7

u1-19

u1-18

u1-17

u1-16

u1-15

u1-14

u1-12

u1-10

u1-9

u1-8

u1-7

u1-6

u1-5

u1-4

u1-3

u1-2

u1-1