URMONDIA 1, PUNTENDELING (2-2)

Waren het in de “goede oude tijd” nog kaskrakers langs de Maaskant. Niets van al dat zondagmiddag in Meers bij de derby Havantia-Urmondia……
Na 10 minuten aftasten was het eerste wapenfeit weggelegd voor Urmondia. Een corner werd weggewerkt door de Havantia goalie , die de bal achter de lijn tikte. Ook de tweede corner was niet besteed aan de gasten. Het restant van de 1ste helft is historie om te vergeten. Een vervelend potje voetbal voor de toeschouwers hetgeen werd afgesloten met een bezoek aan de gezellige Havantia-kantine.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen een snelle aanval over rechts door Havantia werd afgerond met een pegel op de lat. De terug stuiterende bal werd vakkundig in het Urmondiadoel gedeponeerd door Bas Clemens, oud Urmondiaan.
5 minuten later werd een overtreding gemaakt op de doorgebroken Maurice Hamstra. De Meerser muur werd opgesteld. Was het in het verleden de specialist in deze, Maurice Himself, deze keer nam Randy de vrije trap. Een mooi boogje over de muur werd prima afgerond door “good old” Roel Wagemans (1-1).
In de 20ste minuut brak Maurice Hamstra door over de vleugel. Oog in oog met de keeper wachtte hij te lang….een stapje teveel en verkeken deze kans. Echter, 2 minuten later herstelde hij zijn “missertje” en tekende de 1-2 aan.
5 minuten voor tijd schoot Nolan Alma nog voorlangs het Havantiadoel.
In plaats van de stand te consolideren lieten de Urmondianen zich uit de tent lokken met wederzijdse overbodige overtredingen. Dit resluteerde in de slotfase in een vrije trap nabij de 16 mtr.
En jawel hoor…Havantia  liet zich deze kans niet ontnemen en tekende de 2-2 aan. Achteraf een terecht gelijkspel maar voor Urmondia had er beslist meer in gezeten.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Amstenrade.