URMONDIA 1 – RIMBURG 1 (4-1)

 

Op een mooie Pinksterzondag trad Urmondia in de laatste thuiswedstrijd van de competitie aan tegen Rimburg.
Ondanks dat beide ploegen geen prijzen meer konden behalen stond wel de vijfde plaats op de ranglijst op het spel.
Urmondia had een goede reeks achter de rug en startte de partij met veel vertrouwen, ondanks de afwezigheid van de spitsen Maurice Hamstra en Erwin Suntjens.

De eerste minuten waren overigens voor de gasten die de verdediging van de blauwwitten onder druk zetten en twee corners wisten af te dwingen. Maar in de eerste tegenaanval van de thuisclub was het raak. Melvin Schmitz kwam in kansrijke positie. Zijn afgeblokte schot kon door Nolan Alma in het verlaten doel geschoven worden (1-0).
Bij de thuisclub kregen Roel Wagemans en Randy Verhulst, die vaak kort voor zijn verdediging speelde, alle ruimte van de gasten om het spel te verdelen.
Uit een van deze aanvallen kwam de bal bij Marco Croonen, die zich fraai vrij speelde en een perfecte voorzet afleverde op Melvin die de bal beheerst in het doel tikte (2-0).
De ploegen hielden elkaar na de 2-0 voorsprong qua veldspel in evenwicht en er ontspon zich een leuk duel.
In de 31e minuut redde Joey zijn ploegmaten met een goede redding, nadat Roel Wagemans zijn directe tegenstander uit het oog verloren was.
In de 40e minuut van de eerste helft kreeg William Hendriks voor Urmondia nog een goed kans, maar helaas raakte William de bal totaal verkeerd.  Kort voor de pauze moest Joey zich nog eens strekken om een laag schot uit de benedenhoek te tikken, zodat de blauwwitten met een 2-0 voorsprong van de thee konden gaan genieten.
De supporters waren tevreden over het vertoonde spel.

Het eerste serieuze wapenfeit in de tweede helft was een doorbraak over links van Joep Westbroek, die een gevaarlijke voorzet produceerde. Helaas kon deze niet goed door Nolan Alma verwerkt  worden.
Vervolgens golfde de wedstrijd lange tijd op en neer zonder dat een van beide ploegen echt dreigend werd. Wel werd er nog een doelpunt van de gasten wegens buitenspel afgekeurd.
In de 35e minuut gaf Jos Moelands tot 2 keer toe een goede pass, die uiteindelijk bij Nolan Alma belandde.
Nolan heeft de laatste weken zichtbaar meer zelfvertrouwen gekregen door de doelpunten. Nu speelde hij zich mooi vrij en passeerde de Rimburg-doelman in de korte hoek (3-0).
Lang kon de thuisclub niet genieten van de veilige voorsprong want in de daaropvolgende aanval scoorden de gasten tegen (3-1).
Urmondia bracht in de 2e helft ook alle wisselspelers in het veld. Dylan Huntjens bedankte de trainer met een prachtig afstandsschot, dat onhoudbaar voor de goalie, in het net sloeg (4-1).
Vervolgens deden zich enkele irritaties voor in het veld, die nergens toe dienden. De scheidsrechter besloot de paar resterende minuten te laten voor wat ze waren en beëindigde wedstrijd.  In alle vrede verlieten de beide elftallen het veld.
Volgende week staat de laatste wedstrijd tegen Sanderbout-uit op het programma. Hopelijk sluit de ploeg deze winnend af, zodat de competitie toch nog op een fraaie wijze wordt beëindigd.

De club kan dan een mooi 90-jarig bestaansfeest vieren met ook nog een kampioenselftal.
Het 4e elftal werd namelijk gisteren kampioen in hun klasse. Van harte proficiat !

Dit was mijn laatste verslag. Ik heb het 13 jaar met veel plezier gedaan.Ik wens jullie al veel succes in het komende seizoen en ik kom vast nog wel eens supporteren.

Verslag: Harm Salemink

Harm, van harte bedankt voor het jarenlang maken van de thuisverslagen. Altijd zeer deskundig en oprecht. (Hen)