URMONDIA 1 – SANDERBOUT 1 (0-0)

Na de winterstop speelde Urmondia zijn eerste wedstrijd thuis tegen Doenrade en verloor in een slechte partij. Vorige week werd uitgespeeld tegen NEC uit en in een prima wedstrijd werd met 2-4 gewonnen.
Vandaag stond als tegenstander Sanderbout op het veld in Urmond. Van oudsher een moeilijk bespeelbare tegenstander. Maar na de mooie overwinning afgelopen week was men hoopvol gestemd.
Urmondia was sterker en trof in de 1ste helft de paal. In de 2de helft wist men bij een scrimmage voor het Sanderboutdoel, wonderbaarlijk genoeg, niet te scoren.
Dan hadden de gasten nog een enkele sporadische kans voor Urmondia doel, helaas voor hun en gelukkig voor Urmondia, gemist.
Het was een dramatisch slechte wedstrijd en uiteindelijk wisten beide ploegen niet verder te komen dan een brilstand 0-0.

Overigens was de leiding zeer matig in deze harde wedstrijd. De scheids trad niet op tegen het verbaal geweld en de vele stiekeme overtredingen van de gasten die weer bij Urmondia de nodige frustraties opriepen.
Wat is er aan de hand met dit Urmondia-team dat zo wispelturig speelt ? Trainer Bart Knols weet het probleem (nog) niet boven te halen.
Het slechte veld in de thuiswedstrijden zal onder meer een oorzaak zijn.  Mist men de nodige concentratie bij die thuiswedstrijden ? De passes komen niet aan en er wordt slecht geplaatst.
Doel van trainer Knols is tenminste nog een periodetitel binnen te halen maar dan zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. Er is in ieder geval nog veel werk aan de winkel.
Volgende tegenstander is, uit, KCC’13 uit Heerlen, 2de op de ranglijst.
Zij verloren afgelopen week, thuis, van Jabeek met 1-3. Wellicht weer een kans om zich voorlopig in het linker rijtje te handhaven. Succes mannen !

Verslag: Hen Breuls