URMONDIA 1 – SVA 1 (3-2)

 

 

 

 

 

 

De negende competitiedag moesten de blauwwitten aantreden tegen SVA uit Kerkrade-Bleierheide. SVA staat in de 5e klasse C troosteloos onderaan met 0 punten. Een uitgelezen kans dus voor de thuisploeg om de vierde achtereenvolgende overwinning te boeken en aan te sluiten bij de subtop. Een puntje: van onderschatting van de tegenstander en gemakzucht mag dan geen sprake zijn……
Het eerste kwartier hadden de gasten uit Bleierheide een veldoverwicht en Urmondia kwam nauwelijks op de helft van de tegenstander.
In de 15e minuut van de eerste helft werd een doelpunt van SVA door de scheidsrechter afgekeurd.
Na dit moment begon Urmondia zich langzamerhand wat te ontworstelen aan de druk van de gasten en kreeg Maurice Hamstra 2 uitstekende mogelijkheden om de score te openen, doch beide keren miste de blauwwitte topscorer. Tussendoor voorkwam Juanito Janssen in het Urmondia doel dat de gasten de leiding namen. In de 30e minuut van de partij kwam Urmondia op voorsprong toen Randy Verhulst een afgemeten voorzet gaf en Erwin Suntjens zijn voet maar tegen de bal hoefde te zetten (1-0).
Tot de rust kreeg Urmondia nog een goede mogelijkheid via Maurice Hamstra, die helaas wederom geen doel trof. Ook Roel Wagemans was dicht bij een doelpunt, maar zijn afstandsschot ging rakelings naast. Rustststand 1-0.

Reeds na 5 minuten in de 2e helft verhoogden de thuisploeg de score naar 2-0 via een gekruld schot van Maurice Hamstra, die nu toch het nest wist te vinden. Enkele minuten lag nummer 3 in het net toen dezelfde Maurice Hamstra uit de draai fraai de bal in de linkerbovenhoek deponeerde (3-0). De supporters dachten nu getuige te worden van een doelpuntenfestijn, maar kwamen zeer bedrogen uit. De thuisploeg miste kans op kans, waarbij Erwin Suntjens en Randy Verhulst zich niet onbetuigd lieten. En zoals het gaat in het voetbal als jezelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant. Een afstandsschot van de linksback van SVA was de onzeker keepende Juanito te machtig (3-1).
Tien minuten voor het einde raakte scheidsrechter van Hinsberg geblesseerd en dreigde het duel te worden gestaakt. Dank zij de medische staf van Urmondia in de personen van Thijs van de Meulenbroeck en Maurice Hermans werd de scheidsrechter weer speelklaar gemaakt en kon het duel vervolgd worden. De gasten hadden door de eerste treffer weer moed gekregen en zetten Urmondia onder druk. Uit een corner scoorde SVA vervolgens de aansluitingstreffer (3-2) en werd het nog even billenknijpen voor de thuisploeg. Gelukkig voor de blauwwitten wisten de gasten het net niet nog een keer te vinden en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Verslag: Harm Salemink