URMONDIA 1 – SVM 1 (1-3)

Tegenstander vandaag was SVM uit Munstergeleen, dat met een gelijk aantal punten, maar met een wedstrijd meer gespeeld een plaatsje lager op de ranglijst stond. De heenwedstrijd was door de blauwwitten nog royaal gewonnen, maar na die wedstrijd heeft Urmondia niet veel punten meer veroverd. Van onderschatting zou geen sprake mogen zijn. Gezien de stand op de ranglijst gold maar een devies vandaag: winnen.
Maar de mannen van Ger Creemers waren vanaf het begin niet bij de les, alsof zij niet wisten wat op het spel stond.
Na 20 seconden lag de bal al in het net van Urmondia, 0-1.
Een dieptepass door een slapende Urmondia verdediging en een weifelende Nicky Kohlen, en spits Bas Kengen rondde fraai af.
5 minuten later was het al 0-2. Een aan de gasten toegekende vrije trap werd door Nicky weggebokst maar door een Urmondia verdediger in het lege doel geplaatst. Uiteindelijk werd het laatste tikje door een verbaasde SVM spits gedaan.
Vervolgens werd Jos Moelands gewisseld voor Roy Demandt. Na deze wissel kreeg Urmondia haar eerste kans na een pass van Kevin op Joep Westbroek die Rick van de Gugten in stelling bracht, maar diens schot was te slap. De wissel bracht geen verbetering in de attentie van onze verdedigers.
Want in de 20e minuut stond de Urmondia verdediging weer verkeerd opgesteld en kon Bas Kengen onze doelman omspelen en de bal in het verlaten doel deponeren (0-3).
In de 35e minuut van de partij kreeg Urmondia na een hoekschop een grote kans, maar Joep schoot tegen de keeper. Uit de tegenaanval had SVM definitief de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar Bas Kengen schoot vrij voor Nicky naast. Dit was het laatste wapenfeit van beide ploegen voor de theepauze.
Een korte samenvatting van de 1e helft: geen samenhang en organisatie, verkeerd dekken, geen onderlinge coaching, waardoor SVM, dat geen geweldige ploeg had, niets in de weg werd gelegd en vrij kon voetballen.

In het kleedlokaal moet toch wel een en ander zijn gebeurd, want na rust toonde Urmondia meer karakter en vechtlust zonder tot echt grote daden te komen. Door met meer inzet en meer strijd te spelen werd gelijk de kwetsbaarheid van de tegenstander blootgelegd. SVM kwam niet meer aan voetballen toe en moest zich beperken tot verdedigen en een enkele counter die door de blauwwitten tijdig onschadelijk werd gemaakt.
Na 20 minuten kwam Urmondia op 1-3 door Vincent Borger na een mooie dieptepass van Dennis Croonen. Urmondia voerde de druk op zonder echter veel kansen te creëren.
Een goed schot van Robin Vranken werd door de SVM-doelman uit de driehoek getikt.
Vervolgens kreeg Dennis Croonen een goede kopkans, maar zijn poging had te weinig kracht en kon door de doelman gepareerd worden.
Helaas voor de thuisploeg liep Joep Westbroek tegen zijn 2e gele kaart aan en moest met een rode kaart het veld verlaten.
Een onnodige nederlaag die te wijten is aan een verkeerde instelling van de ploeg in de eerste helft en helaas niet door inzet en strijd in de 2e helft meer recht gezet kan worden. Het zal heel moeilijk worden om de ploeg weer op de rails te krijgen. Een moeilijke taak voor de trainer, maar a.s. zondag wacht Obbicht en dan zal de ploeg toch weer opgelapt moeten zijn. Koppen omhoog en schouders recht!

Verslag: Harm Salemink

 

t

 

u-25 u-24 u-23 u-22 u-20 u-19 u-18 u-17 u-16  u-13 u-12 u-11 u-9 u-8 u-7 u-6 u-4 u-3 u-1