URMONDIA ICONEN

Rogér Brull, Roel Wagemans en Mark Golsteijn zijn verzot op voetbal. Maar acuut alle voetbal- en ook reguliere werkzaamheden stopzetten als je er levens mee kunt redden? „Geen discussie waard.”

Van der valk opende in Urmond het Corona-zorghotel. Sales en Banquet-manager Rogér Brull, financieel manager Roel Wagemans en technische dienst-duizendpoot Mark Golsteijn waren er nauw bij betrokken. Kan ook niet anders, want de drie vrienden behoren bij het hotel in Urmond tot de mensen die het cement en de stenen vormen. „Dat ombouwen gebeurde echt in no time”, herinneren ze zich met ingetogen trots. Personeelsleden, professionals van GGD, de Meander Groep, Defensie en huisartsenpost. Met zo’n 120 mensen hebben we drieënhalve dag door gebuffeld. Het mooie was de saamhorigheid. Rangen en functies waren bijzaak. Echt chique en goed voor de moraal was dat onze directeur Jasper Leschot voorop ging. Hij pakte écht alles mee aan. En ook anderen verrichtten de meest uiteenlopende werkzaamheden. Zo hielpen bijvoorbeeld de koks mee in de technisch dienst”, zegt Mark Golsteijn.

In totaal zijn 78 patiënten in Urmond ondergebracht geweest. Op 15 mei werden coronacentrum en huisartsenpost weer gesloten. Alle matrassen en linnengoed werd verwijderd en vernietigd. Alle kamers werden door een gespecialiseerd bedrijf grondig ontsmet met waterstofperoxide. „Dat werkt perfect.

„Wat nu het nieuwe normaal is? De voorschriften en protocollen zijn vele malen heiliger geworden”, meent Rogér Brull. „Het coronacentrum gaf ook de aanzet om ontwikkelingen op een goede manier voor te zijn. Achter het hotel is nu een GGD-coronatest-drive-in gebouwd. Zo’n 700 mensen rijden er dagelijks binnen. Ieder contact met reguliere hotelgasten wordt strikt vermeden.”