URMONDIA 4 – SPORTING SITTARD 3 (4-1)

Zondag 4 februari,

11.00 uur de aftrap tegen de nummer 4 uit de competitie Sporting oet Zttert.

Met voor sommige maar 1 training en voor de meeste geen training in de benen werd begonnen aan de wedstrijd. Door de afmeldingen zat voor de 1e keer weer Tim op de bank na een langdurige blessure en good old trainer Tjeu ( dus de bank was niet magertjes ;)).
We begonnen goed en de aanvallen stormden op het doel van Sporting. De vele schietkansen misten helaas alle richting en het bleef nog lang 0-0. Af en toe kwam Sporting er goed uit maar de verdediging stond goed en Leroy hield zijn doel schoon. Bij één van de vele aanvallen kreeg Dino de bal aan de rechterkant van het doel bij de 16 meter en kapte de bal naar het midden. Hij haalde verwoestend uit en de bal verdween in de lange hoek redelijk richting kruising 1-0.
Dit kon spits Steven natuurlijk niet op zich laten zitten en scoorde al vrij snel de 2-0. Nog voor rust was onze kopsterke Danny, met een mooie kopbal ook nog trefzeker en gingen we met 3-0 de rust in. Eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat bij de 2 treffer we goed wegkwamen omdat de, verder goed leidende KNVB scheids, niet floot voor een overtreding op onze helft op de spits van Sporting.

Na rust kregen we kans na kans maar de bal wilde er niet in. Ongeveer 15 minuten na rust werd de moegestreden Andrew gewisseld en ook Steven moest gewisseld worden. Dit zorgde even voor wat onrust maar we gingen vrolijk verder met kansen missen. Sporting proefde de onrust en ook zij hadden hun coach in het veld gebracht na enkele weken blessureleed.
Helaas had hij ons niet verteld dat hij stiekem had geoefend op koppen en bij een vrije trap stond hij dan ook geheel ongedekt voor het doel en kopte de bal binnen 3-1.
ONS 1E TEGENDOELPUNT VAN HET SEIZOEN!!!!

Dit vierde hij natuurlijk alsof hij het Nederlands elftal alsnog naar het WK schoot (en terecht ). Ware het niet dat hij hierdoor onze Tim boos had gemaakt die kort erna de 4-1 op het spreekwoordelijke scorebord schoot…. zeer mooi voor hem.

Goed gespeeld alleen verzuimd om meer te scoren maar allemaal een compliment!!
Helaas ons 1e tegendoelpunt geïncasseerd. Maar ieder nadeel heb ze voordeel daar hoeven de andere tegenstanders dus niet meer op te jagen.
Hulde aan de 1,60cm lange trainer van Sporting die genoot van zijn pilske in de kantine en van zijn broodje frikandel.
Maar het belangrijkste is dat we nog steeds ongeslagen zijn en fier bovenaan staan met 25 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van +44.

Volgende wedstrijd: Zondag 25 februari, 11.00 uur tegen subtopper DVO 5.

Fijne vastelaovend allemaal namens het 4de !

Verslag: Tjeuke