URMONDIA HAALT VERWOESTEND UIT TEGEN EIKENDERVELD (7-0)

Urmondia-Eikenderveld

Na 2 nederlagen en 2 gelijke spelen was het de vraag of Urmondia in de 3e thuiswedstrijd eindelijk een overwinning zou behalen. Tegen het op de 5e plaats staande Eikenderveld was dat echter geen vanzelfsprekende zaak. Toch stond na 90 minuten de 7-0 eindstand op het scorebord, maar tijdens de theepauze zal niemand nog aan een dergelijke score gedacht hebben.
Nadat de ploegen zich wat afgetast hadden was de eerste kans voor de blauwwitten gelijk raak. Een dieptepass op Maurice Hamstra werd door hem op waarde geschat en mooi langs de vergeefs duikende Eikenderveld-doelman in het doel gedeponeerd.
Eikenderveld veroverde langzamerhand een veldmeerderheid en had veel meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Wel ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker toen een hard schot buiten bereik van doelman Juanito Janssen op de paal belandde.
Aan het eind van de eerste helft kon Urmondia zich weer aan de druk van de gasten onttrekken en was het twee keer Randy Verhulst die mogelijkheden kreeg om de voorsprong van Urmondia uit te bouwen. Zijn schoten misten echter de nodige precisie. Met een 1-0 stand voor de thuisploeg gingen de beide ploegen rusten. De Urmondia-supporters waren op dat moment echter nog niet gerust op een goede afloop.
Urmondia-trainer Bart Knols had in de rust Nolan Alma gewisseld voor Slama Soulou en dat bleek een gouden wissel te zijn. Zijn tweede balcontact betekende voor de thuisploeg meteen een 2-0 voorsprong. Met een fraai beweging speelde hij de doelman uit en zijn boogbal belandde vervolgens via de onderkant van de lat in het doel.
Kort na deze opsteker werd Randy Verhulst over rechts diep gestuurd. Het vlagsignaal van de grensrechter werd door de zeer goed leidende scheidsrechter Cremers genegeerd en de voorzet van Randy kon door de voor Erwins Seuntjens ingevallen Melvin “platje” Schmitz afgerond worden (3-0).
Eikenderveld gooide hierna alles op de aanval, maar de ploeg bleef de weg steeds door het centrum van de thuisploeg zoeken en verzuimde via de flanken aan te vallen. Door de drukte in het centrum op te zoeken liepen de gasten regelmatig tegen de gevaarlijke Urmondia-counter aan. Bovendien gingen de hoofden omlaag en bestond de Eikenderveld-verdediging nog slechts uit 2 verdedigers. Maurice Hamstra kon daardoor zeer productief worden en met de regelmaat van de klok verhoogde hij de score naar de 7-0, met als onderbreking nog een doelpunt van Platje. Daardoor werd het voor Maurice geen loepzuivere hattrick, maar daarom niet getreurd want er zaten enkele beauty’s tussen en vooral de 7-0 mocht er zijn.
Als de ploeg volgende week ook een overwinning behaalt op RKSVB uit Ubachsberg dan heeft Urmondia de aansluiting met de middenmoot weer gevonden.