/
  • URMONDIA - S.N.A.

   Op de laatste dag van 2022 stond de wedstrijd tegen de mannen uit Montfort op het programma. Voor Urmondia altijd een moeilijke wedstrijd. Vorig seizoen werd met moeite gelijk gespeeld tegen S.N.A. Men was dus gewaarschuwd.

   Het eerste half uur werd de wedstrijd gedomineerd door Urmondia. Al in de 5de minuut een mooie aanval opgezet door de goed spelende Joep Westbroek die met een goede pass Sem Penners instelling bracht. Helaas ging het schot van Sem over het S.N.A. doel. Tien minuten later een snelle aanval over rechts. Helaas werd de strakke voorzet van Gyan Willems door Stef Pisters net gemist. In de 30ste minuut de eerste aanval van S.N.A. en deze leverde meteen gevaar op voor het Urmondia doel. Gelukkig voor Urmondia was het doelman Joey Janssen die met gevaar voor eigen leden tot twee keer toe de bal wist te stoppen en een achterstand wist te voorkomen. Vlak voor rust noteren we nog een uitbraak van Urmondia. De S.N.A. doelman Kevin Knoben redde fraai op een inzet van Gyan Willems. Dit deed hij ook op inzetten van Sem Penners en Maikel Smeets.

   Rust: 0 – 0.

   Direct na rust toog Urmondia meteen in de aanval. Een strak schot van Ferry Stassen was doelman Kevin Knoben te machtig en de stand was 1-0 voor Urmondia.

   Even later kopte Maikel Smeets de bal, uit een hoekschop, mooi in maar het was wederom de S.N.A. doelman Kevin die met een fenomenale reactie de bal uit de rechter bovenhoek ranselde.

   Urmondia bleef aanvallen hetgeen in de 60ste minuut leidde tot een hachelijke situatie voor het S.N.A. doel. Maikel Smeets bracht Sem Penners in stelling, maar zijn schot werd van de lijn gehaald door de S.N.A. verdedigers.

   Even later was het dan toch raak. Goed doorzetten van Sem bracht Stef Pisters vrij voor het vijandelijke doel en Stef rondde bekwaam af, 2-0.

   In de In de 75 minuut weer een mooie Urmondia aanval. Het was Ferry die Sem een niet te missen kans bood en de wedstrijd was gespeeld, 3-0.

   In de 80ste minuut leek de spanning toch nog terug te keren.

   Een vrije trap, genomen door Kay Boels, leverde een blooper moment op voor onze doelman Joey, die de bal tussen zijn handen en benen liet glippen, 3-1.

   S.N.A. kreeg nog hoop maar de solide Urmondia achterhoede gaf geen krimp en de overwinning was een feit.

   Ofschoon het momenteel nog niets oplevert gaat Urmondia als de nummer twee de winterstop in. Qua verliespunten staat het team zelfs op de eerste plaats.

   Laten we de winterstop goed benutten want direct bij de hervatting staan de “toppers” tegen Slekker Boy’s en FC Roerdalen op het programma. Hierna weten we meer!

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Joep Westbroek; Roy Demandt;  Mattie Janssen; Dennis Croonen; Patrick Smeets; Koen Rademakers ( Rens Fasen); Maikel Smeets (Marco Croonen); Sem Penners; Stef Pisters (Mik Smeets); Gyan Willems (Ferry Stassen);

  rfwbs-slide