VARA KASSA-VOETBALLEN-TEST

Welke voetbal is het best? 

Even lekker een balletje trappen met je vrienden op het grasveld of een potje hooghouden in de achtertuin. Jong en oud weet zich kostelijk te vermaken als er een voetbal in de buurt is. Niet voor niets is voetbal nog steeds een erg geliefde sport in Nederland en vliegen de voetballen als warme broodjes over de toonbank. Het aanbod is groot, dus een keuze maken is lastig. Hoogste tijd voor een heuse voetbaltest!

Voetballen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor de voetbaltest schaffen we zeven voetballen aan die verkrijgbaar zijn in sportwinkels en/of op internet. De ballen die we aanschaffen zijn allemaal maat 5.

De volgende ballen werden getest:
1. Adidas Confederations Cup Glider
2. Avento Glossy Fluor
3. Carbrini Brazia
4. Derbystar Classic TT
5. Kipsta F900 FIFA Pro
6. Nike Strike Premier League
7. Puma One Chrome Ball

Het testpanel keek naar het materiaal en of de voetbal mooi rond is. Ook beoordeelde men de voetballen op stuitkracht en schot. Tot slot ook een mening over het uiterlijk van de bal.

UITSLAG:

1. Nike Strike Premier League
€ 24,99
8,1
Lijkt echt leer. Damesvoetballers tevreden over de vorm, ballenmaker vindt de bal vlakkerig. Fijn voor hooghouden door het ontbreken van glans. Materiaal wat stugger, daardoor fijn tijdens de regen. Stuitert prima, heerlijk om te schieten. Mooi en professioneel uiterlijk, wel iets te veel kleuren.

2. Derbystar Classic TT (Goud)
€ 26,95
8,1
Materiaal voelt prettig. Bal is mooi rond, mooie vlakken. Stuitert goed, ook fijn bij het hooghouden. Schiet goed, voelt goed aan je voet. Qua uiterlijk een toffe bal, de vrouwen zijn geen fan van de goud-geel combinatie.

3. Kipsta F900 FIFA Pro
€ 24,99
7,3
Mooi ronde bal, oogt iets kleiner dan de rest. Stuitert heel goed. Trapt op zich lekker, maar testers constateren een rare zwabber en vreemd geluidje bij schieten. Springt eruit wat betreft uiterlijk: mooi wit en rustige print.

4. Puma One Chrome Ball
€ 14,99
6,8
Stuitert prima en schiet goed. Goede grip. Voelt wel plastic en goedkoop aan. De voetballers vinden de bal mooi rond, voor ballenmaker juist bobbelig. Qua uiterlijk: te veel kleur, misselijk gevoel door de streepjes als bal draait.

5. Carbrini Brazia (Zwart/Geel)
€ 9,99
6,2
Mooi ronde bal. Prettig met schieten, sommigen vinden de bal te zwaar. Prima stuitkracht. Geen fijne bal om aan te nemen. Lelijke kleuren, één tester vindt het juist een mooie print.

6. Adidas Confederations Cup
€ 19,99
6,2
Glimmend en glad, oogt (en voelt) goedkoop. Door zacht materiaal ideaal voor kinderen. Stuitert minder fijn dan de andere ballen. Schiet wel aardig en veel grip om de bal te vangen. Vrouwelijke bal door de kleuren.

7. Avento Glossy Fluor
€ 9,99
5,7
Bal is goed rond, stuitert aardig. Vliegt snel de lucht in bij schieten, gaat zwabberen. Bal voelt glad en goedkoop aan. Mening over uiterlijk lopen uiteen van “lelijk” tot “leuke fleurige bal”.