VERSLAG DVO JO15-3/UBCJO15-1

Zaterdag, 23 september.

Vandaag stond dan onze eerste competitiewedstrijd op het programma. De afgelopen weken werden 2 bekerwedstrijden succesvol afgewerkt met een 6-2 winst op SCG JO15-1 en een 5-1 winst tegen Bunde JO15-1. Dat geeft de burger moed, maar hoe zou onze competitiestart zijn. Helaas moesten we vandaag Ferry in de achterhoede missen vanwege een spierblessure. Dat betekende een kleine aanpassing aan onze vaste opstelling waarbij Ryan zich in dienst van het team stelde en de linksback positie voor zijn rekening nam. De startopstelling zag er als volgt uit: Joost (keeper), Rolf (centraal achterin), Thom (rechtsback), Ryan (linksback, Bodhi (verdedigende middenvelder), Sem (aanvallende middenvelder), Jelle (rechter middenvelder), Roy (links middenvelder), Xander (spits), Loek (rechter aanvaller) en Corné (linker aanvaller). Sim en Cas als reservespeler.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter waren het onze jongens die het initiatief namen en het spel naar zich toe trokken. Er wordt goed samengespeeld en gecoacht naar elkaar. Mooie een tweetjes werden via het middenveld opgezet om uiteindelijk onze aanvallers te bereiken. Steeds werd de vrije speler aangespeeld en er was voldoende beweging zonder bal waardoor dan ook telkens spelers van ons vrij stonden. Tijdens het samenspel was vaak te zien dat de bal in een keer werd doorgespeeld. Het was genieten langs de lijn. DVO had geen antwoordt op ons spel en wist zich geen raad met de passes tussen de verdedigers die onze lopende aanvallers bereikten. Binnen 8 minuten hadden onze jongens 3 keer de bal in het doel van de tegenstander geprikt. In de 4de minuut viel het eerste doelpunt na een mooie combinatie vanaf het middenveld, die begon bij Bodhi en verliep via Sim en Loek om uiteindelijk bij Xander terecht te komen die kon scoren. 2 minuten later scoorde Sem uit een vrije trap. De keeper van DVO had zijn muur niet goed “gemetseld” en Sem zag de vrijde ruimte naast de muur en schoot de bal prachtig in de hoek. In de 8ste minuut was het weer Xander die via een combinatie van Jelle en Sim de bal kreeg en de 0-3 scoorde.

DVO probeerde via counters onder onze druk uit te komen en ze bereikten daarbij ook onze goal maar echt gevaarlijk werden ze niet door tijdig ingrijpen van onze verdediging en natuurlijk onze keeper Joost. Het beeld bleef hetzelfde in de eerste helft, UBC maakte het spel en had het meeste balbezit en DVO probeerde via counters gevaarlijk te zijn. Gestaag bouwden onze jongens de voorsprong uit. In de 12de minuut was het Xander die via een schot van 6 meter doel trof. 5 minuten later was het Sim die een klutsbal oppakte en van dichtbij de 0-5 scoorde. Voor rust was het Corné die via een mooie stiftbal de keeper verschalkte en de 0-6 ruststand liet noteren.

Na rust zakte het tempo aan beide kanten en duurde het even voordat we voor echt gevaar konden zorgen. Iedereen rook zijn kansen en we liepen ons zelf in de weg in onze drang naar voren. DVO kreeg de bal steeds moeilijker van eigen helft en het aantal counters van DVO bleef spaarzaam in de tweede helft. Toch was Joost de hele wedstrijd attent en wist een bal over het doel te tikken die uit een vrije trap voort kwam. Langzaam herstelden onze jongens zich en speelden weer meer vanuit de posities. Het was Loek die in de 11de minuut na rust de bal veroverde door de verdediger op te jagen en via een voorzet Thom bereikte die van dichtbij de 0-7 kon binnen tikken. 3 minuten later was het Sim die via een combinatie van Roy en Corné kon scoren omdat de bal via de paal terug kwam nadat Corné had geprobeerd te scoren. In de 21ste minuut kreeg Sem de bal op het middenveld en soleerde langs middenveld en verdediging en passeerde ook de keeper om de 0-9 op het bord te zetten. In de 26ste minuut was het een alerte Loek die reageerde op een schoot van Sem welke door de keeper nog net uit het doel werd gehouden maar door Loek van dichtbij werd binnen getikt. Daarna waren er nog enkele kansen maar werd er niet meer gescoord en was de eindstand 0-10. Een mooi begin van de competitie, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer en we zullen zien hoe de andere wedstrijden verlopen. Aanstaande woensdag 27 september wacht ons de laatste bekerwedstrijd van deze poule tegen tweede klasser Jekerdal JO15-2.

Peter Brouns.