/
  • VERSLAG R.I.O.S.'31 - URMONDIA

   R.I.O.S.’31  -  URMONDIA :  2-3  (0-3)

   In het eerste kwartier van de wedstrijd was RIOS de bovenliggende partij. Al in de vijfde minuut was het de lat die Urmondia voor een vroege achterstand behoedde. Vijf minuten later weer een grote kans voor RIOS om op voorsprong te komen. De RIOS aanvaller roste de bal echter hoog over het Urmondiadoel.

   Hierna kwam Urmondia beter in zijn voetbalritme. Een splijtende pass van Mattie “de Viking” Janssen bereikte de spurtende Stef Pisters die met dit buitenkansje wel raad wist en de bal, na het uitspelen van de RIOS doelman, koelbloedig in het netje deponeerde: 0-1.

   In de 35ste minuut was het Gyan Willems die goed opkwam en Patrick Smeets instelling bracht. Zijn schot ging echter rakelings over het RIOS doel. Direct hierna bracht Koen Rademakers Patrick nogmaals in stelling. Zijn strakke schot, van buiten de 16, was de RIOS doelman te machtig en de 0-2 was een feit.

   Even later, we noteren de 40ste minuut was het onze wervelwind Ferry Stassen die het op zijn heupen kreeg. Terwijl iedereen wachtte op zijn voorzet bleef hij maar soleren met als resultaat de 0-3.

   Dit was tevens de ruststand.

   Blijkbaar meenden een aantal Urmondianen dat de buit reeds binnen was, maar de RIOS mannen dachten hier duidelijk anders over en gooiden alles op de aanval.

   Al in de 50ste minuut was het raak. Gerommel in de Urmondia-achterhoede bracht Roy Laffa in scoringspositie en hij faalde niet. RIOS rook bloed en men bleef Urmondia onder druk zetten. Urmondia werd teruggedrongen en moest zich beperken tot snelle counters. Een van deze counters bracht Ferry Stassen in scoringspositie maar zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Even later behoedde Joey Urmondia met een mooie reactie voor de  aansluitingstreffer van RIOS.

   Tijd voor een spelerswissel. Zo verving Jeugdspeler Mik Smeets de moegestreden Gyan Willems en nam Rens Fasen de plaats in van de flink aangeslagen Roy Demandt. De noppen van zijn tegenstander waren goed zichtbaar onder zijn scheenbeschermer. Ook zijn vervanger Rens kwam niet ongeschonden uit de strijd. Gelukkig zorgden zijn scheenbeschermers ervoor dat de blessure niet erger was dan een flinke “jaap” op zijn rechter scheenbeen en hij de wedstrijd kon uitvoetballen, hetgeen hij, zoals we gewend zijn, met passie deed.

   In de 70ste minuut waren her achtereenvolgens Sem Penners en Koen Rademakers die de wedstrijd hadden kunnen beslissen.  Helaas voor Urmondia was het RIOS keeper Arjen Beunen die beide keren een sta in de weg was.

   Tien minuten voor tijd bracht Wouter Pielanen de spanning terug door de aansluitingstreffer voor RIOS te laten noteren, 2-3.

   Het werd nog billenknijpen, zeker toen Urmondia nog maar met 10 man op het veld stond. Een onnodige en te harde charge van Ferry werd door de, overigens correct leidende, scheidsrechter Dhr. Waayen met rood bestraft. Ondanks de man minder situatie was het Urmondia dat geen kansen meer weggaf en de wedstrijd kalm uitspeelde.

   Volgende week zondag de thuiswedstrijd tegen M.B.C.’13 uit Maasbracht.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Gyan Willems (Mik Smeets); Roy Demandt (Rens Fasen); Mattie Janssen; Joep Westbroek; Patrick Smeets; Koen Rademaker; Maikel Smeets; Sem Penners; Stef Pisters; Ferry Stassen;

  rfwbs-slide