/
  • Verslag Urmondia-MBC

   In de beginfase van de wedstrijd waren weinig hoogtepunten te noteren. Het bleef bij onderling aftasten met een zwak schot van Maikel Smeets als enige wapenfeit van Urmondia.

   Een vrije trap van Patrick Smeets op Gyan Willems werd door de MBC’13 doelman goed gepareerd. Uit de aansluitende hoekschop was het Dennis Croonen die de lat teisterde. Het spel golfde op en neer en de toeschouwers moesten wachten tot de 30ste minuut toen Sem Penners een mooie kans geboden kreeg. Helaas miste Sem. Zo ook een tiental minuten later toen een afgeslagen vrije trap van MBC’13 tot een snelle Urmondia counter leidde. Helaas ging het schot van Sem net naast het MBC’13 doel. Vlak voor rust toch nog de beloning voor het harde werken van Sem. Een mooie actie van Gyan Willems, bood Sem een niet te missen kans en de 1-0 was een feit. Volgens de MBC13 grensrechter scoorde Sem in buitenspelpositie maar de scheidsrechter Dhr. Kemper zag het anders en keurde de treffer goed.

   Ruststand: 1-0

   Direct na de aftrap moest Urmondia doelman Joey handelend optreden, maar volgens de scheidsrechter deed hij dat niet volgens de regels en gaf een strafschop. Volgens iedereen een goedmakertje voor het eerder toegekende doelpunt aan Urmondia. Levi Jans had hier echter maling aan en gaf onze doelman geen kans en de stand was 1-1.

   Een sterke fase van MBC’13 brak aan en Urmondia moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te geraken. Goed keeperswerk van Joey voorkwam een voorsprong voor MBC’13.

   Na enkele spelerswissels kwam Urmondia weer beter in zijn spel en het was Sem Penners die niet zelfzuchtig was en Stef Pisters de kans bood om te scoren. Misschien had Sem echter beter was zelfzuchtiger kunnen zijn.

   Vijf minuten voor tijd een terugspeelbal op de MBC’13 doelman die de bal in zijn handen nam. Indirecte vrij trap in de 16. De prima keepende MBC’13 keeper Luuk Polmans wist de bal met een geweldige reactie uit zijn doel te ranselen.

   Nadat vriend en vijand zich had neergelegd bij een gelijkspel, was het Urmondia dat vlak voor tijd de kans kreeg om toch drie punten over te houden aan deze wedstrijd. Een rush van Sem werd hardhandig gestopt in het 16 metergebied van MBC’13. Strafschop. Het was onze penaltyspecialist Koen Rademakers die Urmondia alsnog de drie punten zou bezorgen, want Koen mistte nog nooit een pingel. Helaas voor iedereen met een blauwwit hart was het de MBC’13 doelman die de goede hoek in dook en de strafschop wist te keren. Uit de hieruit volgende rebound werd niet meer gescoord en bleef de uitslag 1-1.

   Op basis van het spelbeeld over de gehele wedstrijd misschien een terecht resultaat maar op basis van de doelkansen had Urmondia het meeste recht op de overwinning.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Dennis Croonen (Dylan Huntjens); Roy Demandt;; Mattie Janssen; Joep Westbroek (Mik Smeets); Patrick Smeets; Koen Rademakers; Maikel Smeets; Sem Penners (Max Fasen); Stef Pisters; Gyan Willems;

  rfwbs-slide