/
  • Wedstrijdverskag BORN – URMONDIA

   Vandaag was het de dag van Maikel Smeets. Middels een royale hattrick verdubbelde hij zijn doelsaldo van het lopende seizoen en behoudt hij hiermee Urmondia voor de 4de klasse.

   In het begin zag het er niet naar uit dat het een gemakkelijke wedstrijd voor Urmondia zou worden want in de vijfde minuut was het al bijna raak voor Born. Een hoge bal voor het doel van Joey belandde in het doel. Gelukkig had de goed leidende arbiter geconstateerd dat Joey hierbij onreglementair binnen de 5 meter was bejegend en keurde de treffer af. Achteraf bleek dit het enige wapenfeit van Born te zijn geweest en kon de Maikel Smeets show beginnen. In de 10de minuut was het al raak, 0-1.

   Vijf minuten later weer een mooie actie van Maikel, doch de bal werd gekeerd door de Born doelman Daan Rietveld. De hieruit voortvloeiende actie van Florian Emurlahi werd eveneens door Daan gekeerd.

   In de 35ste minuut werd de bal van achteruit door Mattie Janssen naar voren gedirigeerd en het was Maikel die fraai afrondde, 0-2.

   Even later een goed schot van Stef Pisters maar de goed keepende Daan wist zijn schot te keren. Even later was het toch raak. Een mooie pass van de goed spelende Koen Rademakers werd door Maikel vakkundig afgerond en Urmondia kon met een 0-3 stand gaan rusten.

   Na de rust een dominant voetballend Urmondia.

   In de 55ste minuut een mooie solo van Joep Westbroek die Stef in scoringspositie bracht. Helaas belandde zijn schot op de lat. Hierna werden enkele wissels doorgevoerd.

   In de 60ste minuut noteren we een goede actie van Florian, die Maikel in scoringspositie bracht en laatstgenoemde faalde niet en scoorde zijn vierde treffer, 0-4.

   De score had beduidend hoger kunnen zijn wanneer paal en lat niet in de weg hadden gelegen. Was het eerst Sem Penners die via de Bornkeeper zijn kopbal over de lat getikt zag gaan, even later zag Robin van de Wal zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

   Vlak voor tijd nog een mooie pass van Florian op Koen, doch uit het schot van Koen ketste de bal via de paal naast.

   Al met al een dik verdiende overwinning van een goed spelend Urmondiateam dat deze keer de strijd niet schuwde en met passie speelde.

   Hopelijk krijgt de wedstrijd zondag een goed vervolg tegen het in de top spelend Roosteren.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen,  Roy Demandt; Robin van de Wal; Mattie Janssen; Joep Westbroek (Niels Cortenraad); Patrick Smeets; Job Cox (Sem Penners);  Maikel Smeets; Koen Rademakers; Stef Pisters (Bas Greefkens); Florian Emeurlahi;

    

  rfwbs-slide