/
  • Wedstrijdverslag 28 november 2021

  •  

   URMONDIA 1 – SC LEEUWEN 1   4-1

   Zondagmiddag 28 november werd wellicht de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gespeeld. Zonder een goede training is het n.l. op “dit niveau” onverantwoord om competitiewedstrijden te spelen.

   Het voorstel om voor “het werk” tussen zes en acht uur nog te trainen werd niet gehonoreerd.
   Dan de wedstrijd zelf.
   Het eerste kwartier was duidelijk voor Urmondia, maar scoren blijft toch een moeilijk onderdeel van het spelletje. Al in de 2de minuut een goede pass van Patrick Smeets op Koen Rademakers. Diens strakke voorzet werd helaas door Maikel Smeets onvoldoende afgerond.
   In de 6de minuut een prima schot van Patrick Smeets, net over het doel. In de 12de minuut een strak schot van Koen Rademakers dat gepareerd werd door de Leeuw keeper. De rebound werd door Sem Penners op de lat gekopt. Even later in de 22ste minuut een prima pass van Maikel Smeets op Sem, maar zijn schot was te zwak om de Leeuwen keeper te verschalken.
   SC Leeuwen speelde op de counter, kwamen enkele keren gevaarlijk door, maar wisten onze attent keepende Joey niet te passeren.
   Toch was het SC Leeuwen dat de score wist te openen. Gerommel in de achterhoede bracht tegen de verhouding in, de 0-1 op het scorebord. Het was de 30ste minuut toen Stan Meerts dit gerommel afstrafte.
   In de 35ste minuut wist Roy Demandt ten koste van een gele kaart erger te voorkomen.
   In de 40ste minuut een goede actie van Patrick Smeets die de bal goed voor het doel bracht waarna Sem Penners gemakkelijk kon intikken 1-1.
   Enkele minuten later had zijn broertje Maikel voor de 2-1 kunnen zorgen maar zijn slappe schot kon de Leeuwenkeeper niet verontrusten.
   Na de thee een sterk aanvallend sc Leeuwen. Invaller Matheus Fernandez Mendes ( wat een geweldige naam. Is toch even anders dan gewoon Smeets, Verhoef of Jansen) stormde solo op ons doel af. Gelukkig voor de onzen was Joey hem de baas.
   Nu was het weer de beurt aan Urmondia. Een onvermoeibare Glenn Meex was onze motor op het middenveld. Verdedigend en aanvallend prima. Dit evenwel zonder onze overige Urmondianen te kort te doen.
   Hij was het die in de 70ste minuut een assist gaf op onze Joep Westbroek, die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan, 2-1.
   In de 72ste minuut werd de licht aangeslagen Dennis Croonen en zijn neef Marco gewisseld voor Rens Faasen en Melvin Schmitz.
   Nadat Joey nog een goede redding had op een schot van “de …parel” met de mooie naam, was het Maikel Smeets die een goede pass van Sem wist te verzilveren 3-1.
   Ook Jelle Houtvast, het derde talent uit de jeugd, kreeg nog speelminuten en deed dit naar behoren.
   Het was tenslotte Sem, die na een prima assist van Melvin de eindstand op het scorebord bracht, 4-1.
   Al met al een verdiende overwinning op een stugge maar sportieve tegenstander SC Leeuwen.
   Vermeldt mag nog worden de rol van de scheidsrechter. Onpartijdig, kundig en niet kinderachtig. Top dus!

  rfwbs-slide