/
  • Wedstrijdverslag AMSTENRADE – URMONDIA

   De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren de ploegen aan mekaar gewaagd en speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af totdat Amstenrade plotseling “gas” gaf en richting Urmondiadoel afstevende. Een serie overtredingen bracht de Amstenrade voorhoede uiteindelijk vlak voor de 16 meterlijn tot staan hetgeen Niels Cortenraad een gele kaart opleverde. Uitstel van executie echter want Jasper Speetjens plaatste de bal uit de toegekende vrije trap feilloos in de linker benedenhoek en de stand was 1-0.

   Na slecht uitverdedigen van de Amstenrade achterhoede was Niels Cortenraad attent en hij scoorde, zij het via de voet van Ferry Stassen, de gelijkmaker, 1-1.

   Vlak voor de thee een goede actie van Koen Rademakers die Ferry in staat stelde om Urmondia op voorsprong te schieten, 1-2.

   Bij een kamikaze actie van Sem Penners om de bal uit de 16 meter te halen kreeg Sem de bal keihard in zijn gezicht en ging bij hem eventjes het licht uit. Twee wattenstaafjes bleken voldoende om het rustsignaal te halen.

   Ruststand: 1-2.

   Na de rust een ontketend Amstenrade dat Urmondia direct onder druk zette. Gerommel in de Urmondia achterhoede leverde Amstenrade een grote kans op de gelijkmaker op. Gelukkig redde doelman Joey Janssen bekwaam. Tegen de verhouding in was het evenwel Urmondia dat op 1-3 kwam. De vrije trap, gegeven na een overtreding op Maikel Smeets, werd door zijn broer Patrick bekwaam in de rechter bovenhoek gedeponeerd, 1-3.

   Even later werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd i.v.m. een ernstige blessure van Amstenradespeler Kian Pisters die, na het geven van een voorzet, hard tegen een reclamebord botste. Achteraf bleek de schade gelukkig mee te vallen. (Urmondia wenst Kian een snel herstel toe).

   Nadat in de 85ste minuut de paal nog redding bracht voor Urmondia was het in de blessuretijd toch raak. Een schitterend genomen vrije trap van Amstenrades groeibriljant Sid Smeets bracht de stand op 2-3.

   Het zou toch niet alsnog misgaan? Helaas wel. In de extra tijd van de extra tijd was het wederom Jasper Speetjens die de, toch wel verdiende , gelijkmaker op het scorebord bracht, 3-3.

   Jammer dat de 3 punter niet over de eindstreep getrokken kon worden, maar de wedstrijd is pas gespeeld als de scheidsrechter voor de laatste keer heeft gefloten.

   Nu een weekje rust waarna op zondag 7 april de clash tegen I.V.S. op het programma staat.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Niels Cortenraad; Roy Demandt; Robin van de Wal; Joep Westbroek; Patrick Smeets; Koen Rademakers; Sem Penners;  Maikel Smeets (Job Cox); Ferry Stassen (Gyan Willems); Stef Pisters (Mik Smeets);

    

  rfwbs-slide