/
  • Wedstrijdverslag FC RIA - URMONDIA

   Het spelbeeld was zoals het weer, wisselvallig en matig.

   Al in de vijfde minuut kreeg Urmondia de kans op de 1-0, maar een onterecht vlagsignaal deed deze kans teniet.

   Na de wedstrijd tegen ARGO moest FC RIA aantreden met Roy Pustjens in het doel. Roy was een noodgreep en had al enkele jaren niet meer onder de lat gestaan. Het was dan ook bedenkelijk dat hij gedurende de gehele wedstrijd slechts één schot tussen de palen kreeg, n.l. in de 15de minuut. Het schot van Koen Rademakers kon hij maar net over de lat tikken. Het restant van de eerste helft speelde zich tussen de 2 zestienmeter gebieden af waarbij de acties van FC RIA het meest gevaarlijk waren, maar gescoord werd er niet.

   Ruststand: 0 – 0.

   Urmondia trok na de rust veelvuldig ten aanval maar verder dan een vrije trap van Patrick Smeets (naast) en een schot van Bas Greefkens (net over) kwamen de blauwwitten niet. FC RIA voelde dat er meer in zat dan een gelijk spel en toog volop in de aanval. De strijd werd harder maar nooit onsportief.

   In de 75ste minuut ging het dan ook mis voor Urmondia. Een handsbal van Mattie Janssen binnen de zestien deed de bal op de strafschopstip belanden en het was Tom van Hees die dit buitenkansje wist te benutten, 1-0.

   Middels een drievoudige wissel probeerde trainer Dave Bosch het tij nog te keren, maar helaas werden de mannen niet beloond voor hun inzet. Men viel fel aan maar echte kansen leverde het niet op.

   In de blessuretijd was het Quin Didden die nog wat zout in de Urmondse wonden strooide om geheel vrijstaand voor de 2-0 te zorgen.

   Jammer, maar misschien goed om de “te hoog opgeschroefde” verwachtingen iets te temperen.

   a.s. donderdag de kans om zich te revancheren tegen slotlicht SV ARGO.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Gyan Willems; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Ferry Stassen;  Patrick Smeets; Koen Rademakers; Job Cox (Niels Cortenraad); Maikel Smeets (Florian Emurlahi); Stef Pisters; Bas Greefkens (Jelle Hautvast).

  rfwbs-slide