/
  • Wedstrijdverslag FC ROERDALEN - URMONDIA

   Voor Urmondia stond vandaag veel op het spel, n.l. een finaleplek voor promotie naar de 4de klasse.

   Het was druk langs het veld van FC Roerdalen. Veel supporters uit St. Odiliënberg en Melick maar ook uit Urmond.

   Urmondia ging voor de winst want dat was de enige zekerheid die men had om de finale te bereiken.

   De eerste 10 minuten was het aftasten geblazen. Toen men enigszins uitgeblazen was kwam de eerste aanvallende actie van Urmondia. Een mooie actie tussen Koen Rademakers en Maikel Smeets bracht Sem Penners in stelling maar het was keeper Jesper Janssen die het schot van Sem wist te stoppen.

   In de 20ste minuut de zoveelste hoekschop voor Urmondia die nu wel gevaar opleverde. Helaas niet voor het FC Roerdalendoel maar voor het Urmondia doel. Het was de goed spelende Gyan Willems die de Roerdalencounter wist te onderscheppen. Het spelbeeld bleef wisselend tot de 35ste minuut. Een forse overtreding van de Roerdalen “spielmacher” Bram Offermans op Koen Rademakers werd door scheidsrechter Dhr Maters met rood bestraft. Ondanks een man meer c.q. een man minder bleef het spelbeeld gelijk en werd de rust ingegaan met de z.g. brilstand, 0-0.

   Direct na de rust een grabbelmomentje van, de overigens uitstekend keepende, Rens Fasen. Gelukkig wist Joep Westbroek op de lijn redding te brengen. Even later, in de 55ste minuut, plaatste Stef Pisters de bal panklaar voor de voeten van  Ferry Stassen. Doelman Jesper Janssen wist FC Roerdalen echter voor een achterstand te behoeden. FC Roerdalen bleef loeren op de counter en had in de 60ste minuut bijna succes. Gelukkig wist de fantastische redding van Rens dit echter te voorkomen. Urmondia moest nu gaan voor de winst want Slekker Boy’s stond reeds met 3-0 voor. Nog een doelpunt voor de Boy’s en Urmondia was de tweede plaats kwijt. Nadat Mik Smeets de aangeslagen Sem was komen vervangen zagen de omstandigheden er snel anders uit. Eindelijk wist Urmondia eens uit een hoekschop te scoren. Het was Patrick Smeets die in de 78ste minuut de bal op het hoofd van zijn broertje Maikel deponeerde en laatstgenoemde deed wat hij moest doen, n.l. scoren, 1-0.

   De tweede plek leek in de knip, temeer daar de eindstand bij Slekker Boy’s bekend was, n.l. 5-2.  Inmiddels was loopwonder Ferry Stassen vervangen door Sem Schepers.

   Toch werd het nog spannend. Het was Max Smeets die prachtig scoorde uit een goed genomen vrije trap van FC Roerdalen, 1-1. FC Roerdalen rook bloed en gooide alles op de aanval en Urmondia moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.

   Vlak voor tijd had Stef aan alle spanning een einde kunnen maken, maar hij kopte onder de prima voorzet door.  Gelukkig vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot hij voor het einde. Allemaal blije gezichten na afloop. Bij FC Roerdalen die nu het officiële kampioenschap konden vieren en Urmondia voor de prachtige tweede plaats die recht geeft op een finaleplaats voor promotie naar de vierde klasse.

   Benieuwd of dit huzarenstukje gaat lukken op zondagmiddag 11 juni in Kelpen-Oler. Tegenstander wordt de winnaar uit het duel Toxandria – Odilliapeel.

   Maar eerst feesten het komende weekend, waarna de knop weer moet worden omgezet naar de laatste kraker van het seizoen.

    

   Opstelling Urmondia; Rens Fasen, Joep Westbroek; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Gyan Willems;  Patrick Smeets; Koen Rademakers; Maikel Smeets; Sem Penners (Mik Smeets); Stef Pisters; Ferry Stassen (Sem Schepers).

  rfwbs-slide