/
  • Wedstrijdverslag H.B.C.'09 – URMONDIA

   Urmondia deed  vandaag goede zaken  om weg te blijven uit de onderste regionen door een klinkende overwinning te boeken op H.B.C.’09 uit Buchten / Holtum.

   Werd er vorige week nog gesproken over een gehavend elftal t.g.v. het ontbreken van een vijftal “sterkhouders”, maar vandaag speelde hetzelfde elftal de tegenstander vaak helemaal zoek. De trainer krijgt het nog moeilijk om alle “kikkers” binnen boord te houden als alle z.g. sterkhouders weer fit zijn.

   Na een kwartiertje aftasten de eerste mooie Urmondia aanval met resultaat. Het was Robin van de Wal die Florian Emulrahi lanceerde en laatst genoemde wist met dit buitenkansje wel raad en scoorde beheerst de 0-1.

   Lang plezier had Urmondia niet van deze voorsprong aangezien een ver schot van Twan Golsteyn door Joey Janssen verkeerd werd beoordeeld en de bal via paal en lichaam van Joey in het Urmondiadoel  belandde, 1-1.

   In de 35ste minuut een mooie aanval van H.B.C.'09 die evenwel door Joey onschadelijk werd gemaakt.

   Vlak voor rust nog een goede actie van Sem Penners. De hieruit voortvloeiende hoekschop leverde echter niets op zodat beide ploegen met een 1-1 ruststand, thee konden gaan drinken.

   Na de rust een fel aanvallend Urmondia en een positief resultaat liet niet lang op zich wachten. Een mooie pass van Patrick Smeets werd door Funs Marx vakkundig afgerond, 1-2.

   H.B.C.'09 was van deze tegenslag  nog niet bekomen of de 1-3 lag al achter hun doelman. Een snelle aanval over rechts, opgezet door Funs, bracht Florian in stelling om zijn tweede treffer te scoren. Dat hij dit in twee keer deed was niet belangrijk, want de 1-3 stond op het scorebord.

   Direct hierna had de wedstrijd beslist kunnen zijn. Een aanval opgezet tussen de gebroeders Smeets werd door Maikel net niet doeltreffende afgerond. De bal ging net over het H.B.C.'09 doel.

   H.B.C.'09 probeerde nog wel om verandering in de stand aan te brengen maar hun acties werden in de kiem gesmoord door de Urmondia verdedigers waarbij vooral Royke Demandt en Niels Cortenraad zich in de kijker speelden. Inmiddels waren Koen Rademakers en Maikel Smeets vervangen door Theu Marx en Sem Schepers.

   Het aanvallende H.B.C.'09  gaf nu veel ruimte weg hetgeen hun in de 75ste minuut noodlottig werd. Een afgeslagen aanval leverde Florian vrij baan richting H.B.C.'09 doel. Zijn schot werd evenwel door de doelman tot hoekschop verwerkt. De bal werd hieruit door Patrick Smeets vakkundig op het hoofd van Funs gedeponeerd. Tegen diens kopbal was de H.B.C.'09 doelman kansloos,1-4.

   De wedstrijd was gelopen en Urmondia kon de wedstrijd freewheelend uitspelen.

   Volgende week de wedstrijd tegen slotlicht SV ARGO. Bij winst hoeven we niet meer naar beneden te kijken en kan er vrijuit gevoetbald worden.

    

   Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Niels Cortenraad; Roy Demandt; Robin van de Wal;  Mik Smeets;  Patrick Smeets; Koen Rademakers (Theu Marx); Sem Penners;  Maikel Smeets (Sem Schepers); Funs Marx; Florian Emulrahi;

    

  rfwbs-slide