/
  • Wedstrijdverslag M.B.C.’13 - URMONDIA

   Het eerste kwartier gebeurde er weinig. Het was MBC dat aanviel en Urmondia dat de wedstrijd controleerde.

   De eerste de beste Urmondia aanval leverde al resultaat op. Een handsbal binnen de zestien was goed voor een strafschop. Dit buitenkansje was welbesteed aan Koen Rademakers. 0-1.

   Enkele minuten later, het was de 18de minuut bracht een snel genomen vrije trap, genomen door Joep Westbroek, Sem Penners in stelling en die  faalde niet, 0-2.

   “Kat in het bakkie” werd gedacht en Urmondia leunde achterover en wachtte op de counters die ongetwijfeld zouden komen.  Het was evenwel de MBC aanvoerder Marvin Schreuder die met een enorme pegel en een portie geluk, uit een hoekschop,  de aansluitingstreffer liet aantekenen, 2-1. Dit na een half uur spelen.

   Tien minuten later was het diezelfde Marvin die een onterecht gegeven strafschop benutte. Nog los van het feit dat Joey eerst de bal speelde, ging er een duidelijke buitenspelsituatie aan vooraf.

   Scheidsrechter Maters, die zeker niet in ons voordeel floot, besliste echter anders, 2-2.  Dit was tevens de ruststand.

   Na de pauze een agressiever Urmondia, maar het was MBC dat gevaarlijk was. Drie keer was het doelman Joey die een tegenstreffer voorkwam.

   In de 80ste minuut was het Jarno van Ginkel die,  met een laag schot, Joey verraste en de 3-2 liet aantekenen. Ondertussen waren Rens Fasen en Melvin Schmitz de vervangers van Mattie Janssen en Roy Demandt.

   Urmondia was zelfs nog kort bij de gelijkmaker. Los van het feit of de bal wel of niet de doellijn was gepasseerd, geloofde de scheids nu wel het verhaal van de MBC grensrechter en floot op diens advies voor buitenspel, en beëindigende zo het “welles, nietes”  spelletje of de bal wel of niet de doellijn was gepasseerd.

   Een verdiende maar onnodige nederlaag tegen een agressievere tegenstander.

   Het gaat nog een hele klus worden om de derde plaats te consolideren. Na dit weekend weten we meer.

   Donderdag concurrent Slekker Boy’s uit, en zondag IVS thuis.

  rfwbs-slide