/
  • Wedstrijdverslag R.I.O.S.’31 - URMONDIA

   Een fris en fruitig spelend Urmondia kreeg vandaag geen loon naar werken.

   Tegen de nummer drie van de ranglijst werd in de eerste helft kans na kans gecreëerd hetgeen in de tiende minuut resulteerde in de 0-1 gescoord door Sem Penners. Dat dachten we tenminste, maar het was de grensrechter van RIOS’31 die als enige buitenspel had geconstateerd. Scheidsrechter Dhr. Eijkenboom nam zijn signaal met graagte over en keurde de treffer af.

   Tien minuten later kwam dan toch de 0-1 op het scorebord. Een mooie aanval werd door Maikel Smeets doeltreffend afgerond. Helaas nam de scheidrechter weer het vlagsignaal van de onsportieve grensrechter Vergoosen over en keurde ook dit glaszuiver doelpunt af. Het pleit voor de positieve instelling van de Urmondiaspelers om niet, bij zoveel onrecht, de koppies te laten hangen. Men ging door met het goede spel en in de 25ste minuut was het dan toch 0-1. Het was wederom Maikel Smeets die een strakke voorzet van Sem prachtig inkopte. De geschiedenis herhaalde zich echter en de scheidsrechter nam ook nu het vlagsignaal van de grensrechter over en keurde ook deze treffer, onterecht, af.

   De tegenstander kreeg hierdoor weer vertrouwen en ging meer in de aanval, erop vertrouwend dat bij de aanvallen van Urmondia de grensrechter samen met de scheidsrechter als reddende engel zouden optreden. Een drietal hoekschoppen konden ze, gelukkig voor ons, niet in een doelpunt omzetten.

   Vlak voor de rust was het Sem Penners die geen geluk had met zijn acties. In de 40ste minuut schoot hij geheel vrijstaand net naast. Direct hierna weer een goede aanval maar nu spatte het harde schot van Sem op de paal uiteen.

   Na de rust een meer gelijkwaardige wedstrijd alhoewel Sem, weer hij, de 0-1 op zijn schoen had. Helaas stond nu  de lat een treffer in de weg.

   De wedstrijd werd harder en de uitblinkers van de wedstrijd, Koen Rademakers en Sem Penners, werden regelmatig onderuit geschoffeld. Volgen de scheidsrechter werd echter de bal gespeeld. Bij de Urmondia acties was dat echter, volgens hem, niet het geval.

   Na de wissel van de moegestreden Marco Croonen en Melvin Schmitz voor Jelle Houtvast en Rens Fasen, was het Patrick Smeets die een vrije trap net naast de paal plaatste.

   De laatste tien minuten ging Urmondia vol voor de winst, maar zoals vaker valt dan de winnende treffer aan de andere kant. Ook nu dus.

   In de 85ste minuut ging de bal nog net naast de paal, maar vijf minuten later was het de aanvoerder van RIOS’31, Kay Oelers die de winnende treffer voor RIOS scoorde, 1-0.

   Jammer, maar het is niet anders. Een compliment voor de Urmondiaspelers dat ze de “rust” konden bewaren bij zo veel onrecht.

   De Urmondiaverslagen worden gezien door een “blauwwitte bril”, maar tegen 13 tegenstanders is het moeilijk winnen. Zelfs de RIOS spelers waren het met deze opmerking volledig eens.

   Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Conventus en dan de laatste uitwedstrijd tegen SC Leeuwen. Laten we het seizoen positief afsluiten.

  rfwbs-slide