/
    • Wedstrijdverslag R.K.S.N.A. - URMONDIA

In deze wedstrijd stond voor Urmondia nog veel op het spel. Het kampioenschap zat er niet meer in maar de belangrijke 2de plaats, die recht geeft op de finalewedstrijd voor promotie, hebben onze mannen nog zelf in de hand.

Moest wel alvast gewonnen worden van de mannen uit Monfort.

De beginfase was voor RKSNA, maar het was Rens Fasen die met enkele knappe reddingen de stand op 0-0 wist te houden.

Na 10 minuten de eerste spannende actie voor het doel van RKSNA. Een goed genomen hoekschop door Patrick Smeets werd gepareerd door doelman Kevin Knoben maar het was Koen Rademakers die met een loeihard schot van buiten de 16 doel trof, 0-1.

Lang stond deze stand niet op het scorebord, want het was Ruben Peerbooms die, ook uit een hoekschop, de 1-1 liet aantekenen.

Nu nam Urmondia meer initiatief en uit een mooie voorzet van Sem Penners, was het Stef Pisters die de 1-2 liet noteren. Enkele minuten later, we noteren de 20ste minuut een mooie actie tussen Gyan Wilms en Ferry Stassen. Het leverde geen doelpunt op maar wel een hoekschop waaruit Maikel Smeets de 1-3 scoorde.

Urmondia nam gas terug en prompt werd RKSNA weer gevaarlijk, maar met een knappe reactie wist Rens erger te voorkomen.

Na een half uurtje een hard schot van Sem Penners dat door Kevin Knoben knap werd gepareerd. Uit de hieruit voortvloeiende hoekschop bijna de 1-4, maar het was de paal die het schot van wederom Sem, pareerde.

In de 35ste minuut een duel in de 16 van Urmondia waarbij Joep Westbroek groggy achterbleef. Tot ieders verbazing floot, de overigens goed fluitende scheidsrechter Dhr. Waayen, voor een strafschop. Vijf minuten had hij nodig om aan iedereen uit te leggen waarom hij een strafschop gaf. Koben Kempkens had hier uiteraard geen boodschap aan en scoorde beheerst, 2-5.

Vlak voor rust nog een mooie aanval opgezet door Sem en afgerond door Maikel Smeets die zijn tweede treffer van de middag liet noteren, 2-4. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee was het Urmondia dat direct weer ten aanval trok. Maar goed keeperswerk van “man of the match” doelman Kevin Knoben, voorkwam erger voor de mannen van Montfort.

Toch moest hij in de 50ste minuut nogmaals vissen. Een aanval, opgezet door wederom Sem, bood Koen Rademakers de kans om ook zijn tweede treffer te laten noteren, 2-5.

Urmondia ging freewheelen maar dat liep niet goed. Gepruts in de achterste linie stelde Floris Houben in staat om de 3-5 te laten aantekenen.

RKSNA probeerde wel maar kon niet meer en voor Urmondia hoefde het niet meer.

De wedstrijd bloedde dood en er was nog maar een mooi moment te noteren n.l. een prachtig schot van Mik Smeets dat formidabel gestopt werd door de keeper van RKSNA.

Volgende week de topper tegen Slekker Boy’s met als inzet de 2de plaats.

Opstelling Urmondia; Rens Fasen, Joep Westbroek (Yoshua Dijks) ; Roy Demandt; Mattie Janssen;  Gyan Willems;  Patrick Smeets; Koen Rademakers; Maikel Smeets; Sem Penners (Mik Smeets); Stef Pisters; Ferry Stassen.