/
  • Wedstrijdverslag S.C. LEEUWEN – URMONDIA

   De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld in de Roermondse wijk Leeuwen.

   Voor beide teams stond niets meer op het spel zodat er vrijuit gevoetbald kon worden. Al in de 6de minuut was het Stef Pisters die zijn knappe schot overgetikt zag worden door de jeugdige Leeuwen keeper. De aansluitende hoekschop werd door de Urmondia-aanval niet op waarde ingeschat en leidde zelfs meteen een gevaarlijke Leeuwencounter op. Het was de geheel vrijstaande Joris Booij-Liewes die deze counter doeltreffend afrondde en de 1-0 liet aantekenen.

   In de 20ste minuut moest onze keeper Joey al zijn talenten in de strijd gooien om een grotere achterstand te voorkomen. Nu was het Urmondia dat alle schroom van zich afgooide en alles op de aanval gooide. Een mooie actie van Koen Rademakers  bood Sem Penners een niet te missen kans. Jammer dat, de  overigens goed voetballende Sem, niet scherp genoeg was om de 1-2 te laten noteren.

   Nadat Stef Pisters in de 35ste  minuut net naast schoot, was het Patrick Smeets die, via zijn specialiteit, een vrije trap vanaf 30 meter keihard, via onderkant de lat, in het Leeuwendoel schoot, 1-1.

   In de rust werden Rens Fasen en Marco Croonen vervangen door Roel Wagemans en Mattie Janssen.

   Een snel genomen, verre, uittrap van Joey leverde een hoekschop op, waaruit de bal door Sem Penners perfect op het hoofd van Maikel Smeets werd gedeponeerd. Tegen diens kopbal had de Leeuwen keeper geen verweer en was de 1-2 een feit.

   Direct hierna zag diezelfde  Maikel de Leeuwenkeeper zijn schot net over de lat tikken.

   Het was Urmondia dat bleef domineren en kwamen de Leeuwen nog maar sporadisch voor het Urmondiadoel. Enkele hoekschoppen waren een prooi voor de Urmondiaverdedigers.  In de 70ste minuut kwam Melvin Schmitz in het veld voor de moegestreden Maikel Smeets. Nadat Stef Pisters zijn schot net over het Leeuwendoel zag gaan kwam Jelle Houtvast Patrick Smeets vervangen. Jelle bracht meteen meer “schwung” in het aanvalsspel van Urmondia en het was Sem Penners die met een prima actie Stef Pisters geheel vrij voor het Leeuwendoel zette. Stef wist met dit buitenkansje wel raad en scoorde beheerst, 1-3. We noteren de 85ste minuut. Kort hierna was het diezelfde Stef die zich mooi vrij speelde en de 1-4 eindstand liet aantekenen. Vermeldenswaard was nog een actie van Dennis Croonen die via een “hakkentruc”  zijn tegenstander poortte. Scheidsrechter Devon Moerkens vond het toen wel welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.

   Al met al kunnen de Urmondianen terug zien op een mooi voetbalseizoen. Ondanks een zeer smalle selectie, waarbij veelvuldig gebruik moest worden gemaakt van diverse jeugdspelers, werden mooie resultaten geboekt. Een drietal jeugdspelers braken door en zijn niet meer weg te denken uit de selectie. De supporters verheugen zich nu reeds op het nieuwe seizoen, maar eerst goed uitrusten en vakantie vieren.

  rfwbs-slide